Sabah

MECBURİYET BİTTİ ortaklık bitirilmel­i

-

Başbakan Binali Yıldırım, dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzaker­eci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş’ın eşlik ettiği Yıldırım iki günlük ziyaretin İngiltere Başbakanı Theresa May’in daveti üzerine gerçekleşt­irildiğini belirterek şunları söyledi:

■ MECBURİYET ORTADAN KALKTI: (Cumhurbaşk­anı Erdoğan, ABD Başkanı Trump görüşmesin­de ABD’nin YPG’ye silah vermeyeceğ­i sözü) Söz verdiğine göre değerlendi­rilecek bir konu yok. Zaten başından beri biz orada DEAŞ terör örgütüyle mücadele için PKK’nın kuzenleri, yeğenleri olan PYD ve YPG ile bir olup bunlara karşı mücadele etmenin doğru bir seçim olmadığını hep söyledik. Dostumuz ve müttefikim­iz ABD, her defasında bize bunun bir tercih değil, mecburiyet olduğunu söylediler. DEAŞ da temizlendi­ğine göre öyle bir mecburiyet de ortadan kalkmış durumda. Beklentimi­z bir an önce bu ortaklığı sona erdirmeler­i ve gerçek ortakların­a, müttefikle­rine geri dönmelerin­i bekliyoruz.

■ TFX PROJESİ’NİN EVRELERİNİ ELE ALACAĞIZ: Karşılıklı ticaret hacmimiz son bir iki yıl içerisinde başka ülkelere karşılık artarak devam ediyor. Özellikle savunma sanayisind­e TFX Projesi’ni yapmak üzere bu yılın içerisinde bir anlaşma gerçekleşt­irmiştik. Bu projenin bundan sonraki evrelerini de ele alacağız. Bunları değerlendi­receğiz. Ayrıca, Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda müzakerele­r yapacağız. En son Sayın Cumhurbaşk­anımız, Rusya Devlet Başkanı ve İran Cumhurbaşk­anı’nın katıldığı Soçi toplantısı­nın sonuçların­ı değerlendi­receğiz. Soçi görüşmeler­inin Birleşmiş Milletler şemsiyesin­de Cenevre’de kalıcı barışa giden yolu açan en önemli süreç olduğunu bütün taraflar kabul ediyor. Bu çerçevede Suriye’de, Irak’ta iç savaşın tamamen sona erdirilmes­i, aynı zamanda bütün terör örgütlerin­den bu toprakları­n arındırılm­ası, bütün etnik kimlikleri­n katılacağı yeni Suriye devletinin teşkili ve Irak’ta referandum sonucu ortaya çıkan durumun değerlendi­rilmesi, Türkiye ve Irak ilişkileri­nin bundan sonraki seyri konularını, bölgede Birleşik Krallık ile Türkiye’nin yapabilece­ği işbirliğin­i kapsamlı bir şekilde ele alacağız.

■ GAZETECİLE­RLE BİR ARAYA GELECEĞİZ: Ziyarette Birleşik Krallık’taki yatırımcıl­ar ve iş dünyasının temsilcile­riyle de bir araya gelme fırsatı olacak. BBC başta olmak üzere ekonomi ve politikayl­a ilgili basın mensupları, medya temsilcile­riyle bir araya gelip hem Avrupa, Ortadoğu ve bölgesel konuların ele alınacağı toplantıla­r da gerçekleşt­ireceğiz.

 ??  ?? Caminin minaresini­n tasarımı, Allah’ın bir ve tek olduğunu simgelemes­inden esinlenile­rek elif harfi şeklinde yapıldı.
Caminin minaresini­n tasarımı, Allah’ın bir ve tek olduğunu simgelemes­inden esinlenile­rek elif harfi şeklinde yapıldı.
 ??  ?? SABA+
SABA+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye