Sabah

KıLıK DEğIşTIREN KAçAK KAYMAKAMA BASKıN FETÖ’den aranan eski Alanya Kaymakamı Özdemir 3 aylık teknik ve fiziki takip sonrası İstanbul Fatih’te operasyonl­a yakalandı

-

FETÖ’NÜN kilit isimlerind­en eski Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Antalya polisi tarafından 3 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul Fatih’te saklandığı evde yakalandı.

BOYALI SAÇ VE SAKAL

Evde yapılan aramada 5 cep telefonu, 4 flaş bellek ve sahte kimlik ele geçirilirk­en, Erhan Özdemir’in tanınmamak için sakal bıraktığı ve saçını da boyattığı görüldü. 7 Eylül 2012’de Alanya Kaymakamlı­ğı’na atanan Özdemir bu görevini 23 Eylül 2014’e kadar sürdürdü. Bu tarihte İzmir Vali Yardımcılı­ğı görevine daha sonra da Isparta ve Kayseri Vali Yardımcılı­klarına atanan Özdemir, 4 kez mahkeme kararlarıy­la Alanya Kaymakamlı­ğına geri dönmüştü. Alanya Cumhuriyet Başsavcılı­ğı görevini yaparken Çorum’a atanan Cumhuriyet Savcısı Yener Yavuz da aynı soruşturma kapsamında aranıyor. Öte yandan yurtta FETÖ operasyonl­arı dün de sürdü. İşte detaylar;

■ SİİRT: Biri yarbay, 2’si binbaşı, 2’si yüzbaşı, 6’sı üsteğmen, 6’sı da astsubay 17 rütbeli asker ile öğretmen olan bir mahrem imam gözaltına alındı.

■ UŞAK: Eski Uşak Üniversite­si Rektörü

Prof. Dr. Sait Çelik’e

7 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

■ AĞRI: 1 yüzbaşı ile 2 üsteğmen tutuklandı.

■ SİVAS: Örgüte ait olan ve kapatılan Sultan Murat Eğitim Kurumları’nda görev yapmış 2 eski öğretmen ile 2 esnaf gözaltına alındı.

■ BALIKESİR: ByLock’çu 2 şüpheli gözaltına alındı.

■ AYDIN: Van’daki bir soruşturma­da aranan eski öğretmen E.Y.Ç. (39), Aydın’da yol kontrolü sırasında bir minibüste yakalandı.

■ İZMİR: İstanbul Üsküdar’da saklandığı evde yakalanan emekli askeri hakim ve avukat Rüştü Atpulat tutuklandı.

■ KARABÜK: ByLock’çu 3 şüpheli tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ?? Antalya polisinin 3 ay boyunca takip ettiği Özdemir’in yakalanmam­ak için saçlarını boyatması ve sakal bırakması dikkat çekti.
Antalya polisinin 3 ay boyunca takip ettiği Özdemir’in yakalanmam­ak için saçlarını boyatması ve sakal bırakması dikkat çekti.
 ??  ?? Zekeriya Öz
Zekeriya Öz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye