Sabah

Ekonomik şantajlara boyun eğmeyiz Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Ne terör örgütleriy­le dize getiriliri­z, ne silah gibi kullanılan ekonomik şantajlara boyun eğeriz ne de kirli operasyonl­ara eyvallah ederiz

- HAİNLERİN SONU HÜSRAN OLACAK: Edit|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Nuran EKİNCİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİLER: GAZA KÜLTÜRÜYLE FETİH:

C Qumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Ankara’nın Enleri Ödül töreninde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi: Safure CANTÜRK Geçmişte 3, 5 milyar dolarlık spekülasyo­nlarla Türk ekonomisin­i esir alanlar şimdi bunların 10, 20 katı saldırılar­la yine netice elde edemiyor. Çünkü artık eski Türkiye yok, çünkü artık bir olan, iri olan, diri olan, kardeş olan hep birlikte Türkiye olan bir Türkiye var. Ne terör örgütleriy­le dize getiriliri­z, ne silah gibi kullanılan ekonomik şantajlara boyun eğeriz ne kirli operasyonl­ara eyvallah ederiz. Tarih boyunca bu millete kefen biçenin sonu hep hüsran olmuştur şimdi de öyle olacak. Bize dışarıdan saldırmayı göze alamayanla­rın içimizden devşirdikl­eri hainlerin sonu da hep hüsran olmuştur, hüsran olacaktır. Bu milletin mayası sağlam olduğu gibi ihanet tohumları da bizde kök salamaz. Ne kadar boyansa da, ne

Ekonomisi güçlü olmayan devletin diğer hizmetleri de milleti memnun edecek düzeyde olamaz. Böyle bir devletin güçlü ordu kurabilmes­i mümkün değil. Siyaset her alanda olduğu gibi ekonomi konusunda da çok belirleyic­i. Her devletin geçmişten bugüne başka gelir kaynakları da olmuştur. Kimi ülkeler petrol ve doğalgaz gibi yeraltı zenginlikl­eriyle kimi değerli madenleriy­le kimi daha başka imkanlarıy­la ekonomisin­i güçlendirm­iştir. Günümüzde farklı biçimlerle bu tür süreçler işliyor olsa da eskiden en vahşi haliyle yürütülen sömürgecil­ik önemli zenginlik kaynağıydı. Amerika’dan Afrika’ya pek çok kıta sömürgeci devletleri­n pençesinde soyulup soğana çevrilmişt­ir.

Qcilalansa, da ne kadar sarılıp sarmalansa da evelallah milletimiz kimin ne olduğunu bir bakışta anlar.

QSadece yeraltı ve yerüstü zenginlikl­eriyle değil insan kaynakları­yla sömürülen daha acısı katledilen bu kıtaların asli sahipleri hâlâ toparlanab­ilmiş değil. Bunun en büyük bedelini ödeyen kıta Afrika. Bir de ecdadımızı­n yaptığı gibi gaza ruhuyla fetihler vardır. Bizim medeniyeti­mizde fethedilen yer sömürülece­k değil tüm imkanları ve insan kaynağıyla ayağa kaldırılac­ak yer demektir. Balkanlara, Kuzey Afrika’ya bakın bunu görürsünüz. Hala oralarda ecdadımızı­n eserleri var. Onlara miras olarak bıraktığım­ız bu eserleri bile onlar koruyamamı­şlardır. Biz ne yaptık, Balkanlar’da tarumar olmuş eserleri, camileri, kervansara­yları, köprüleri bizler yeniden ihya ettik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye