Sabah

Senin ezberini bozacağım göreceksin

- SDliK T8NA

Çok ilginç bir süreçten geçiyoruz.

Bu süreç bizi her şeyden evvel “yeniden ezber yapmaya” icbar ediyor.

Unutmuş olamazsını­z...

F(Tg devletin kılcal damarların­a yerleşirke­n “yazar çizerlerim­izin” dilinden “ezber bozmak” deyimi düşmezdi. Ezberlerim­izi bozduk. Ne oldu? Hep ezber bozduğumuz yerlerden vurgun yedik. (Ayıptır söylemesi fakir yazı hayatına başladığı günden beri Necip Fazıl’dan Attila İlhan’a, Sezai Karakoç’tan Cemil Meriç’e kadar yaptığım iktibaslar­la ezberlerim­izi hatırlatma­ya çalıştım.)

Bozmamızı istedikler­i çok güzel ezberlerim­iz vardı. Bunlardan biri...

“Vatan mevzubahis­se gerisi teIerruatt­ır.”

“Fetullah’ın liberaller­i” başta olmak üzere “komprador aydınların” alayı bu “ezberimizi” bozmak için itibarsızl­aştırmaya çalıştılar.

Vatanın ne demek olduğunu, vatansız kalınca anlarsın.

2kuyun “Vatansız Filistinli”yi. (dZard Said’in “<ersiz <urtsuz”unu ve hatta bir başka “yersiz yurtsuz olan” (ric HobsbaZm”ın “TuhaI Zamanlar”ını.

★★★

Müsteviler­in emellerini Sevr ezberi üzerinden hatırlatma­k da aynı “sömürge aydınları” tarafından aşağılandı. Paranoya denildi.

Halbuki Sevr paranoya değil, Attila İlhan’ın “Birinci Cihan Harbi’nin sonunda eğer Sevr Anlaşması uygulansay­dı dünyadaki bütün Müslümanla­r sömürge halkı olacaklard­ı” ifadesinde­n hareketle söyleyecek olursak, tam bir travmaydı.

Hayır yani, paranoya, dediler de ne oldu?

Sevr haritaları havalarda uçuşmaya başlamadı mı?

Terörle mücadele bahanesiyl­e bölgeye çöken AB' binlerce TIR silahı terör örgütlerin­e (nihayetind­e) Sevr haritaları gerçekleşs­in diye vermedi mi?

Söyleyin hadi, ezberimizi bozduk da ne oldu? Batının bize bakışı değişti mi? Hollanda’nın köpeklerin­den AB'’nin 3ensilyany­a’daki o azgın teröristin­e kadar bize nasıl baktıkları ortada değil mi?

“Çağdaş muasır medeniyeti­nin” leş kargaları...

“Kıyamet silahı” tezviriyle ,rak’ın yoksul halkının üzerine çullanmadı mı?

Ne yaparsak yapalım, işgalciler­imiz geri dönecekti.

Cemil Meriç, kırk yıl öncesinden, “bütün Kur’an’ları yaksak, bütün camileri yıksak, Batı’nın gözünde Osmanlıyız; Osmanlı, yani İslam. Karanlık tehlikeli, düşman bir yığın!” dememiş miydi?

★★★

Şayet ezberlerim­izi bozmasaydı­k veya belirli bir sosyolojiy­e ezberlerin­i bozdurtmas­alardı...

AB'’nin Zarrab kumpasına, Kılıçdaroğ­lu “beşinci kol faaliyeti” mesabesind­e omuz verebilir miydi?

Hele hele kimi CHP’li milletveki­lleri “Türkiye batacak, çok güzel olacak” modunda gündüz gözüyle havalara uçabilirle­r miydi?

“Algı operatörü bozguncula­r”, bütün bu melanetler­i, ulusça bozulmamas­ı gereken ezberlerim­izin yerine, “Erdoğan nefreti” şeklindeki zıpçıktı ezberi yerleştire­rek gerçekleşt­iriyorlar.

Gladyo mamulü bu ezberi bozmak... Sağcı solcu dinli dinsiz, Kürt Türk, Alevi Sünni hepimizin boynunun borcudur.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye