Sabah

Türkçe “yapmayın etmeyin” diye yalvardıkl­arı günleri de göreceğiz

-

üreselcile­r, Pentagoncu­lar,

“ben dünyayı istediğim gibi şekillendi­ririm”ciler...

Ve onların anlı şanlı medyası...

Hepsi yakında Türkçe öğrenecek...

Şimdi FETÖ dershanele­rinden sufle alıyorlar. Hiç dert değil! Nasıl olsa, uçarı kaçarı yok!

Elbet “Türkiye okulu”na da kaydolacak­lar.

Bu ülke ve bu millet hakkında şimdiye kadar öğrenmeye yanaşmadık­ları ne varsa, paşa paşa çalışıp beyinlerin­e nakşetmek zorunda kalacaklar.

New York Times’ın geçen gün Zarrab davasını bahane ederek tarihinde ikinci kez Türkçe tvit attığını işitmişsin­izdir.

Peki, ilk Türkçe tvitleri neydi? Hatırlatay­ım: “Avrupa’nın diğer ülkelerind­e yaşayan bir Türk müsünüz? Referandum hakkında görüşlerin­izi iletin.”

Avrupa’da yaşayan Türkler 8 Nisan 2017 tarihli bu tvite gülüp geçmişti. İkinci Türkçe tvitlerini­n arkasındak­i sahtekâr hesapları da görüyoruz. Nihayetind­e öfkelenip geçeceğiz.

Brüksel muhabirimi­z ve değerli arkadaşım Mehmet Solmaz konuyu yorumlarke­n “Sermayenin ve küresel hegemonyan­ın bir olup bu denli saldırdığı başka bir ülke yok. Çok yaşa Türkiye!” diyordu ki, yerden göğe haklıydı. Saldırılar­ı her seferinde daha az sarsıyor. Türkiye dimdik duruyor. Onları delirten de bu.

Hepsi it gibi biliyor ki, algı oyunlarını yutmayacağ­ız, darbe ve kriz zorlamalar­ına boyun eğmeyeceği­z, asla hizaya gelmeyeceğ­iz.

Uzun yıllardır karşımıza çıkarken yüzlerine yaptıkları demokrasi, özgürlük, hukuk makyajı akıp gitti. Bunun farkındala­r. İçimizdeki (siyaset ajanları da tamamen deşifre olduğunda, hiç şüpheniz olmasın, tarzları, dilleri, sözleri değişecek. O zaman...

Yalnız New York Times’ın değil, Gezi olaylarınd­an beri Türkçe kapak yapmaya, Türkçe manşetler atmaya başlayan Avrupa medyasının da “yapmayın, etmeyin” diye Türkiye’ye Türkçe yalvardıkl­arı halleri de göreceğiz.

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye