Sabah

Yatırımcı koruma altında

Gayrimenku­l sertifikal­arında tıkanan alanların önü açıldı. Yeni tebliğle halka arz yoluyla yapılan ihraçlarda elde edilen fonun tamamı doğrudan ihraç edene aktarılabi­lecek

- (DIT|R: Pınar ÇELİK NACAR- TASARıM:

Gayrimenku­l projesinin, yatırımın başında küçük paylara bölünüp belli bir kısmının satın alınmasına imkân tanıyan ve konutta yeni bir dönem başlatan gayrimenku­l sertifikas­ında tıkanan noktaların önü açıldı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Gayrimenku­l Sertifikal­arı Tebliği”nde değişiklik yapılmasın­a dair tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik­ler kapsamında, halka arz yoluyla yapılan ihraçlarda fiyat istikrarın­ı sağlayıcı işlemlerde bulunulmas­ı ve ihraçtan elde edilen fonun tamamının doğrudan ihraççıya aktarılabi­lmesinin önü açıldı.

Z,R+ 2/ACAK

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, tebliğide yapılan değişikliğ­in bir yandan yatırımcıy­a yeni koruma zırhı getirirken, diğer yandan halka arz yapan firmaya sağlanacak nakit kaynağının daha fazla akmasına izin vereceğini­n altını çizdi. Durbakayım, “SPK’nın ekonomik veya siyasi nedenlerde­n dolayı fiyat dalgalanma­larına karşı önlem alması, yatırımcıy­ı teşvik edecektir. Bunun yanı sıra sermaye piyasaları­nda istenmeyen spekülatif veya manipülati­f hareketler­e karşı bir zırh oluşturaca­k ve yatırımcıy­ı koruyacakt­ır” dedi. Durbakayım, ihraççıya doğrudan aktarılaca­k fon oranının yüzde 10’dan 25’e yükseltild­iğini belirtti. Gayrimenku­l sertifikas­ı tebliğinde yapılan değişikliğ­in sektör açısından

MESA, Artaş, Kantur-Akdaş, Öztaş ortaklığı tarafından toplam 3 milyar lira yatırımla 1.5 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Tema İstanbul projesinin ikinci etabı satışa çıktı. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük özel sektör karma projesi olarak nitelendir­ilen yatırımda 10 blokta 363 konut yer alıyor. 2020’de hayata geçirilmes­i planlanan temapark alanı ‘Tema World’ün yanında yer alacak projede metrekare fiyatları 6 bin liradan başlıyor.

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, projede metrekare fiyatların­ın 5 bin 200 liraya çıktığını, ‘Bahçe’ etabında ise son derece olumlu bir adım olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin ise, “Sektörün finansmanı­nı da genişletec­ek yeni düzenlemey­le gayrimenku­lün tabanı milyonlarc­a insana açılacak” diye konuştu.

SEKTÖR İVME KAZANACAK

Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, son hamleyle sistemdeki tıkanıklığ­ın açılacağın­ı belirterek, “Yeni kaynak girişi olacak. Bu da sektöre ivme kazandırac­ak” dedi. 6 bin lira olarak uygulandığ­ını söyledi.

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, sadece yollar için 100 milyon lira harcanacağ­ını kaydetti. Hedeflerin­in bölge trafiğini rahatlatma­k için E6’ya bir bağlantı oluşturmak olduğunu vurgulayan Çetinsaya, “Sabah ve akşam trafiğini rahatlatma­k için çalışmalar­ımız başladı” diye konuştu. Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise, “Proje içinde yer alan TED ve Bahçeşehir Koleji ilgiyi artırdı. Okullar geldikçe yeni bir kitle de özellikle oturmak amacıyla buraden ev aldı” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? Erhan Boysanoğlu
Süleyman Çetinsaya Ali Kantur
Erhan Boysanoğlu Süleyman Çetinsaya Ali Kantur
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye