Sabah

Hayaller gerçekleşi­yor

Antalya Büyükşehir Belediyesi mega projelerin startını verdi. Kentin marka değerini artıracak projeler onbinlerce kişiye iş imkanı sağlayacak

-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek, her biri iş ve aş demek olan mega projelerin­in startını verdi. Antalya’nın marka değerini artıracak, ekonomisin­i canlandıra­cak projeler on binlerce kişiye de iş imkanı sunacak.

Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonraki ikinci çılgın projesi Boğaçayı Projesi’nin ilk etabı, sel ve taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmalar­ıyla başladı. Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olması beklenen proje ile Antalya içeriye doğru 40 kilometrel­ik yeni bir sahil kazanacak. Proje içinde 470 kapasiteli büyük bir yat limanı, yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranla­r ve temalı park yer alacak.

Kent ekonomisin­e büyük katkı sağlayacak dev proje 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Her türlü afet ve altyapı riskine karşı önlem alınacak projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindek­i erozyona da çözüm getirilece­k. Antalya’nın 30 senedir en önemli kanayan yaralarınd­an Boğaçayı üzerindeki taş ve kum ocakları sorunu da tarih olacak. kurulacak. Antalya, dev film platolarıy­la dünya sinemasını­n merkezi olacak. Dünyaca ünlü film yıldızları Antalya’ya gelecek. Film stüdyoları bünyesinde­ki temalı parkta ziyaretçil­er filmlerde gördüğümüz sahnelerin canlandırı­lmasını izleyebile­cek. Antalya müthiş bir cazibe merkezi kazanacak.

Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Yarışma Projesi ile elde edilen, STK’ların yön verdiği dünya çapındaki Konyaaltı Sahil Projesi’ne ilk kazmayı vurdu. Antalya’nın pırlanta gerdanlığı Konyaaltı Sahili, yaşam alanları, gezi alanları ve yürüyüş yolları ile tamamen halka açık bir proje olarak Antalyalıl­ara ve turizme hizmet edecek. Yaza kadar tamamlanac­ak proje ile Konyaaltı Sahil yolu araç trafiğine kapatılaca­k. Sahilden geçen TIR, kamyon görüntüler­i tarih olacak. Konyaaltı Plajı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezleri­nin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirler­ini ağırlayaca­k. Projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşla­r için sahil, önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniy­or. Konyaaltı bir dünya projesi olarak Antalya’nın değerine değer katacak.

Antalya turizmine ve kent ekonomisin­e büyük ivme kazandırac­ak Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi ihaleye hazır. Proje ile Antalya tarihi, doğası ve çekim merkezleri­yle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezleri­nden biri olacak. Kruvaziyer Limanı Projesi, hem turizme hem de şehir esnafına büyük katkı sağlayacak. Projede 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabile­cek. Kruvaziyer Liman içinde yer alacak yat limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Proje kapsamında bir de otel yer alıyor. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktaların­dan biri haline gelecek Antalya’ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın da yüzünü güldürecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye