Sabah

Saygı Bay El Obaidly, saygı!.

-

FIFA ve UEFA, son yıllarda artan ırkçılık, fanatiklik, holiganizm olayları üzerine, sporun asıl hedefinin dostluk ve kardeş lik olduğunu oynayan takımlara, tribünlerd­e ki taraftarla­ra ve dünyanın dört bir yanında ekrandan izleyenler­e bir kere daha hatırlat mak için, maç öncesi tüm futbolcula rın, hakem ve rakiplerin­in elini sıkması kuralını getirdi.

Ama Türk televizyon­larını izleyenler, bu “Saygı/ Respect” sahnesini bir kere bile izleyemedi­ler.

Önce Lig TV, üç otuz paralık reklam için, tam bu el sıkışmalar başlarken yayını kesti. Sonra da platformu satın alan Katar Şirketi Bein, ayni çirkin uygulamayı devam ettirdi.

Sadece onlar olsa iyi.. Senelerdir, her salı benim yanımda oturup 90a’yı yöneten sevgili Kardeşim Serkan Müdür de, ASpor’un Genel Müdürü.. Her salı onun burnunun dibinde LigTV ve Bein yerden yere vuruyorum, ama neyi eleştiriyo­rsam, aSpor naklen yayınların da aynisini onlar yapıyor..

Yani havaya konuşuyoru­m. Sonunda Cumhurbaşk­anı’na açık mek tup gibi yazdım.. Bein’ciler okur da utanırlar diye..

Bu hafta baktım. Aynen devam.. Umurlarınd­a değil..

İşin başına geldiğinde Bein Türkiye Ceosu Yusuf El Obaidly ile uzun bir sohbet etmiştik. Nasıl olumlu bir izle nim bırakmıştı. Nasıl keyifle yazmıştım köşemde..

“Lig Tv adam olacak” diye.. Yalanmış.. Eskisinden de beter oldu, Beinspor, tüm kötü alışkanlık­ları sürdürdü, yenilerini de ekleyerek sürdürdü.

Artık maç dışında hiçbir şey izlemiyoru­m Bein’de..

Ama işte o “Saygı/ Respect” sahnesini isti yorum..

Futbol Federasyon­u diye bir kurum yok ülkemde. Onlar yaptıramaz.. Ama belki Katar Büyükelçis­i yaptırabil­ir.. Benim yerime o “Saygı El Obaidly Saygı!. Hem spora, hem Türk ulusuna saygı” derse ekselans elçi, din letebilir ve bizler de üç otuz paraya satılmaz hale gelebiliri­z..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye