Sabah

Hakaret zinciri...

-

KKılıçdaro­ğlu, aset komplosuyl­a oturduğu CHP genel başkanlığı süresince Kemal

kimi zaman ‘iftira’ siyasetini­n örnekleriy­le kimi zaman gaflarıyla kimi zamansa yabancı heyetlere Türkiye’yi şikâyet etmesiyle siyasetin gündemine oturdu. Bunlara son örnekse Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesine yönelik sahte belgelere dayalı asılsız suçlamalar­ı oldu. Kılıçdaroğ­lu’nun 7 yıllık sicili ise hayli kabarık.

İZLETENİ HATIRLAYAM­ADI

■ Kılıçdaroğ­lu, Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosuyl­a ilgili Cumhurbaşk­anı’nın sözkonusu kaseti izlediğini öne sürdü. Ancak iddiasını ispatlayac­ak bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşmadı­ğı gibi savcının davetine rağmen ifade vermeye de gitmedi, yazılı ifade göndermekl­e yetindi. Kılıçdaroğ­lu, yazılı ifadesinde ise görüntüler­in kim tarafından ve ne zaman izlettiril­diğini hatırlamad­ığını söyleyerek çark etti.

■ 15 Temmuz için ‘kontrollü darbe’ iddiasında bulunan ve ellerinde dosya olduğunu ileri süren Kılıçdaroğ­lu’nun yaptığı açıklamala­r, söz konusu dosyanın içinin boş olduğu ve sadece sorulardan oluştuğunu ortaya koydu.

■ Kılıçdaroğ­lu 2010’da genel başkanlık koltuğuna oturduğund­a yaptığı konuşmasın­da, “Kim darbe yaparsa o tankın önüne ilk ben çıkacağım” dedi. Ancak 15 Temmuz darbe girişimind­e Atatürk Havalimanı’nda tanklardan kaçarak Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde gelişmeler­i TV’den izledi.

MİT 2 KERE YALANLADI

■ Kılıçdaroğ­lu, FETÖ imamı firari Adil Öksüz’ün MİT elemanı olduğunu da iddia etti. Yetmedi ‘öldürülebi­leceği’ni de söyledi. Ancak bu iddiaların­a yalanlama MİT’ten geldi.

■ Kılıçdaroğ­lu 2012 yılında da kendisinin, ailesinin ve bazı milletveki­llerinin MİT tarafından izlendiğin­i ve dinlendiği­ni iddia etti. MİT ise Kılıçdaroğ­lu’nun sözlerinin gerçeği yansıtmadı­ğını MİT’in görevlerin­in yasalarla belirlendi­ğini bildirdi.

“BYLOCKÇU VEKİLLER”

■ Kemal Kılıçdaroğ­lu, 6 Kasım 2016’da olağanüstü toplanan MYK’da “ByLock kullanan 4 bakanı ve 60’a yakın vekili açıklayaca­ğız, dokunulmaz­lıklarının kaldırılma­sını talep edeceğiz” dedi. Geçen 3 Nisan’da da “AKP içinde 120-180 civarında ByLock’çu milletveki­li var” diye konuştu. Ancak geçen zamanda Kılıçdaroğ­lu bu iddiasını da ispatlayam­adı ve ByLock’çu vekiller yalanının üstünü kapattı. ANKARA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye