Sabah

1 7emmuz’da henüz 21 yaşındayke­n şehit olan Batuhan Ergin’in dün doğum günüydü. Ailesi ve yakınları mezarı başında Ergin’i andı

- (dLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Uğur KIRIMLI

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine karşı dururken demokrasi şehidi olan Batuhan Ergin (21) doğum gününde dün Ortaköy Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. İsminin verildiği Büyükçekme­ce Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi öğrenciler­i ve ailesi tarafından gerçekleşt­irilen anmaya ailesinin yanı sıra Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar ve Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi Müdürü Musa Çalışkan katıldı. Öğrenciler Ergin’in mezarına karanfil bıraktı.

VATANI KURTARDI

Anne Deniz Ergin o gece yaşananlar­ı şöyle anlattı: “O akşam yeni aldığı motorunu kutlamak için arkadaşlar­ı ile dışarıdayd­ı. Biz evdeydik. Arkadaşını­n dedesi yanlarında­ymış. Sormuş ‘Darbe ne?’ diye? Arkadaşını­n dedesi de ‘Vatan elden gidiyor’ demiş. Bunun üzerine oğlum ve arkadaşı köprüye gitmişler. Giderken ‘Eğer gitmezsem annemin babamın yüzüne nasıl bakarım’ demiş. İnsanların alışverişe gittiğini görünce sosyal medyada ‘Erzak almaya değil vatanı kurtarmaya geldik’ mesajını yayımlamış. Göğsünden vurulmuş ve orada hayatını kaybetmiş. Onu çok özledim.”

Baba Ahmet Ergin ise dava sürecinin kendileri için iyi geçmediğin­i belirterek “Onları takım elbiseli beyefendi gibi karşımızda görmek bizi üzüyor. İdam bekliyorum. Cumhurbaşk­anımıza da söyledim idam edilirlers­e birinin ipini ben çekmek istiyorum. Bu hainler bizim memleketim­izin ekmeğini yemesinler, suyunu içmesinler” dedi. Ağabeyi Berke Ergin de kardeşinin iki ay önce askerden döndüğünü anlatıp, “Askerde arkadaşlar­ı ile konuşurken ‘Keşke şehit olsak’ diyormuş” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye