Sabah

Kılıçdaroğ­lu “Bu işi ne uğruna ne zaman, nasıl yapıyor?”

-

A

KPArtI’nIn Artık o “proIil analizini” pAylAşmAsı­nın zAmAnı GElDI. ZIrA BIr tEsADüFtEn, Anlık DurumDAn vEyA InsAnI HAtA pAyınDAn söz EtmIyoruz. $ksine...

BIlInçlI BIr sIyAsEt (!) tArzınDAn, zIHnIyEttE­n vE tArAFtArlA­rınDAn BAHsEDIyor­uz. Nedir o tarz"

NE zAmAn ülkEnIn uFkunDA puslu HAvA BElIrsE ortAyA çıkAn, kArAnlık oDAklArDAn mEDEt umAn, yAzılAn sEnAryolAr­ı HArFIyEn uyGulAyAn GAyrI mIllI BIr tArz Bu...

NEw York’tAkI mAlum oyun sAHnEyE konulDuğun­DA, EşzAmAnlı olArAk AnkArA’DA HArEkEtE GEçIlmEsIn­I “öyle denk geldi” DIyE yorumlAmAk mümkün mü? “Kuşkusuz değil.” NEDEn? Çünkü BEnzErI son 7 yılDA DEFAlArCA tEkrAr EttI vE mIllEtIn çoğunluğu nEzDInDE HüsrAnA uğrAtılDı DA onDAn!

★★★

GEnElDE TürkIyE’yI, özElDE CumHurBAşk­Anı Tayyip Erdoğan vE AIlEsInI HEDEF AlAn, DışArıDA En InCE DEtAyınA kADAr plAnlAnıp, yErlI vE yABAnCı ortAklArlA uyGulAmAyA konulAn, sIyAsI sözCülüğün­E IsE “sözde iktidar vaadi ile” CHP’nIn soyunDuğu “toplumsal mühendisli­k proMelerin­e” AşInAyız.

İştE Bu tAsArımlAr­ın HAyAtA GEçIrIlmEs­I IçIn CHP GEnEl BAşkAnı Kemal Kılıçdaroğ­lu, kEnDIsInE GöstErIlEn şu tAktIk yollArDAn IlErlEDI:

KAmuoyunun zIHnInI BulAnDırAC­Ak şEkIlDE yAnıltıCı BEyAn vE IDDIAlArı sürEklI tEkrArlAmA.

AlGı opErAsyonu surEtIylE ItIBAr suIkAstı.

QQBElGE DIyE “üretilmiş veya sahte evrak” sAllAmA.

SAvCılıklA­rA BIlGI yA DA BElGE sunmAktAn ImtInA EtmE.

AmACA ulAşmAk IçIn TürkIyE kArşıtlArı IlE IşBIrlIğIn­I muBAH GörmE.

NEtICEsI, çıkmAz yol olsA DA CHP GEnEl MErkEzI, KılıçDAroğ­lu’nun pArtInIn BAşınA GEtIrIlDIğ­I 2010’DAkI kurultAy kurGusunDA­n Bu yAnA Aynı HAtAyA DüşmEyI sürDürüyor. KEmAl BEy, polItIk çIzGIsInDE­kI zIkzAklArı, sEçIm BAşArısızl­ıklArını örtmEk uğrunA, PArtI MEClIsI vE MYK’yı DEğIştIrmE­yI AlışkAnlığ­A çEvIrDIğI IçIn HEr yEnI GElEn IsIm DE KılıçDAroğ­lu’nun sIyAsI ömrünü BIrAz uzAtmAktAn ötE rol oynAyAmıyo­r. EkIplEr DEğIşIyor, KılıçDAroğ­lu vE onu sAHAyA sürEn çEvrElErIn üsluBu, BEklEntIsI vE kAmpAnyAlA­rı DEğIşmIyor!

QQQPEkI, “Bu kadar açık yenilgiler­e rağmen, Kılıçdaroğ­lu ve takipçiler­i neden benzeri yöntemlere başvurmakt­an geri durmuyor"”

AslınDA CEvABı çok Açık vE nEt!

HAlk DEstEğI IlE IktIDArA GElmE şAnsı GörEmEDIkç­E, uzAtılAn HAvuCu BırAkmıyor­lAr.

16 NIsAn rEFErAnDum­unDAn sonrA “Hayır bileşenler­i” DIyE ImAl EDIlEn FArklı kItlElErI yApAy DA olsA konsolIDE EtmEyE vE uzun sürE BIr ArADA tutmAyA çAlışıyorl­Ar.

YüzDE 50+1 DEnklEmInE GörE pozIsyon Alıyor, AK PArtI tABAnınDAn zErrECE çözülmE yArAtmAyA oynuyorlAr.

VE tABII kI GünDEm çArpıtmAsı­nA yAtırım yApıyorlAr!

Ne yaparlarsa yapsınlar... MIllEtImIz; kImlErIn sIyAsI türBülAnsı IstEDIğInI, kImlErIn EkonomIk DAlGAlAnmA­yı tEtIklEDIğ­InI, kImlErIn TürkIyE’yI BölGEsEl çıkArlArın­DAn uzAklAştır­ACAk tEzGâHlArA AlEt olDuğunu Görüyor vE BIlIyor!

Bu oyun, maliyetine rağmen yine bozulur.

QQQQ★★★

okan.muderrisog­lu@sabah.com.tr SMS: OM yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/okanmuderr­isoglu

 ??  ?? Okan MÜDERRİSOĞ­LU
Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye