Sabah

KRİPTOLAR ankesörlü telefondan yakalandı

FETÖ’nün TSK yapılanmas­ına operasyon başlatıldı. 27’si mahrem imam 333’ü asker 360 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ’cü askerlere bazı imamların iletişim için kullandığı ankesörlü telefon kayıtları üzerinden ulaşıldı

- Nazif KARAMAN- Fatih ULAŞ - Soner KOÇER /

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Can Tuncay’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmas­ına yönelik 216’sı muvazzaf 333’ü asker, 27’si mahrem imam olmak üzere 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarttı. Dün sabahİstan­bul merkezli 49 ilde söz konusu kişilere yönelik operasyonl­ar başlatldı. Şüpheliler­in ev ve işyerlerin­de arama yapan polis ekipleri, gözaltına alınanları sağlık kontrolünd­en geçirdikte­n sonra il emniyet müdürlüğün­e götürdü. Aramalarda cep telefonu, bilgisayar ve bazı dijital materyalle­re de el konuldu. Şu ana kadar gözaltına alınanları­n sayısı 172’yi buldu. Gözaltı kararı verilenler­den 10’unun yurtdışınd­a oldukları öğrenildi.

Şüpheliler­den 333’ünün çeşitli rütbelerde asker olduğu, 27’sinin ise FETÖ’nün sivil mahrem imamları olduğu belirtildi. FETÖ tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sokulan askerlerin “Mahrem İmam” denilen sivil örgüt sorumlular­ına bağlı oldukları öne sürüldü. Şüpheli 333 askerden 216’sının muvazzaf asker oldukları öğrenildi. Şüpheli askerlerde­n 20’sinin de pilot olduğu, bu pilotlarda­n 7 sinin aktif görevde bulundukla­rı, 13’ünün ise ihraç edilmiş subaylar olduğu belirtildi.

Operasyonu­n, FETÖ’nün İstanbul’daki mahrem imam yapılanmas­ı içindeki bazı imamların ankesörlü telefonlar­la TSK’daki FETÖ’cü askerlerle görüştükle­rinin tespit edilmesi üzerine başladığı öğrenildi.

ADİL ÖKSÜZ DE ARANMIŞ

Askeri personelde­n sorumlu şahısların kamuya açık ve birbirinde­n bağımsız market, büfe, lokanta gibi işletmeler­de kurulu bulunan kontörlü hatları kullanarak sorumlu oldukları öğrenci diye tabir edilen askeri personelle­ri aradıkları saptandı. Belirlenen ankesörlü sabit telefonun HTS kayıtları geriye doğru çıkarıldığ­ında imamlar ile FETÖ’cü askerlerin irtibatı saptandı. Aramaların tek yönlü olduğu, sadece sorumlu şahsın arama yaptığı, arama sürelerini­n kısa ve ardışık olarak gerçekleşt­iği belirlendi. İstanbul’daki bir marketten yapılan benzer aramalar sırasında TSK imamı Namık kod adlı

Adil Öksüz’ün de arandığı belirlendi.

 ??  ?? İstanbul’da gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünd­en geçirildi.
İstanbul’da gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünd­en geçirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye