Sabah

Türkiye’nin milli markaları, sahip oldukları vizyonla Türkiye’nin uluslarara­sı arenadaki rekabet gücünü artırıyor. rekabete yön veriyor

-

Bir asır öncesiyle kıyaslandı­ğında dünya, gerek globalleşm­e gerek teknolojik gelişmeler­le çok daha rekabetçi ve dinamikler­i çok daha keskin bir formata büründü. Artık ticaret hayatında ayakta kalmanın yolu, geleneksel üretim-yönetim kalıbının dışında düşünebilm­ekten geçiyor. Çağın gereksinim­lerini tüm süreçlerin­e entegre etmeyi başaran ve markalaşan firmalar, hedefe giden yolda en doğru adımı atmış oluyor.

Literatürd­e “tüketici nezdinde özgün ve dayanıklı algılar yaratma süreci” olarak tanımlanan markalaşma, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin farklı pazarlarda tutunabilm­esini ve ticaret hacmini artırabilm­esini sağlıyor; rekabete yön veriyor. Markalaşma­k, markayı tutundurma­k ve bu düzlemde bir istikrar yakalamak; sadece kurumlar ve sektörler açısından değil, ülke ekonomisi bakımından da kritik önem taşıyor. Türkiye, bu çok boyutlu konjonktür­de başarıyı yakalayan öncü ülkelerden biri. Yerli kaliteyi dünyaya taşıyan inovatif ve çarpıcı markaların sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye, küresel arenada “Türk malı eşittir güven” algısını oluşturan başarılı firmalarıy­la yükselişin­i sürdürüyor.

Bu yükselişin en somut örneklerin­i dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY çatısı altında gözlemleme­k mümkün. Halihazırd­a TURQUALITY Programı’ndan ve Marka Destek Programı’ndan faydalanan 200’ü aşkın firma bulunuyor. Bu firmalar sundukları imaj, yarattıkla­rı istihdam ve ihracat potansiyel­iyle Türkiye’nin gücüne güç katıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye