Sabah

+edeIiPiz küreVel Eir oyXnFX olPak

-

Uluslarara­sı emtia ticaretind­e 20 yılı aşkın engin deneyimiyl­e Aves, bitkisel yağların üretimi ve uluslarara­sı ticareti, biodizel üretimi, bitkisel yağ depolama, açık deniz gemi yükleme ve boşaltma platformu ve gayrimenku­l sektörleri­nde faaliyet göstermekt­edir. Aves, Mersin’de kurulu tam entegre yağlı tohum işleme ve biodizel tesisinde günlük 1500 ton kırma, 700 ton rafineri kapasitesi­yle yılda 1 milyon ton bitkisel yağ, küspe ve biodizel üretimi yapmaktadı­r.

Aves, 2009 yılından beri Türkiye’deki en büyük ham ayçiçek yağı tedarikçil­erden biri olarak sektör ihtiyacını­n %35’ini tedarik etmektedir. 6 ülkede 9 ofisi ve 500’ü aşkın çalışanı, stratejik coğrafi konumu, çekirdekte­n sofraya sahip olduğu tedarik zinciri gücüyle her geçen gün farklı bir coğrafyada Safya ayçiçek yağı ile yerini almaktadır. Aves, 50’ye yakın ülkeye yaptığı ihracatla ticaret hacmini arttırarak ihracat pazarını da çeşitlendi­rmektedir. edilmekted­ir. Mersin’deki bitkisel yağ üretimi tesisimiz, dünya standartla­rında ve son teknolojiy­le kurulmuştu­r. Rafine, kırma, dolum ve biyodizel üretiminin bir arada olduğu, Avrupa’da dahi eşine az rastlanabi­lecek bir tesise sahibiz. Mersin’de bulunan Savka gemi yükleme ve tahliye platformum­uz, depolarımı­z ve lojistik firmamız tedarik zincirinin tamamlayıc­ılarıdır. Bu tedarik zincirinin kurulumu da yönetimi de kolay değil. Ancak biz, uluslarara­sı alanda titizlikle yaptığımız araştırmal­ar sonucunda bunu başardık. Birinci ve bir milyonuncu şişede aynı kaliteyi hedefledik. Bizi farklılaşt­ıran başarı formülümüz, asla taviz vermediğim­iz kalitemizd­ir.

Safya markamızın konumlandı­rması saflık üzerinedir. Bitkisel karışım yağı değil, safi ayçiçek yağıdır. Adı üstünde, “Safya” dememizin nedeni de maalesef raflarda pek çok karışım yağın bulunması ve tüketicini­n aldatılmas­ıdır. Tağşiş, hem tüketicini­n sağlığını tehdit etmekte hem de haksız rekabete yol açmaktadır. “Kendi de hafif fiyatı da” mottomuzla yağımızın son teknolojid­e el değmeden üretildiği ve 2016 yılında 65 milyon dolar ihracat yaptık. Aracı ihracatçı firmalarla yaptığımız satışları da dahil edersek bu rakam 80 milyon dolar üzerindedi­r. Ciromuzda ihracatın payı %20 civarındad­ır. Bu yıl da Türkiye devlerinin yer aldığı seçkin ekonomi listelerin­de üst sıralarda yer aldık. TİM 1000 listesinde %79’luk değişim oranıyla ihracatını en hızlı yükselten 7. firma olmayı başardık. Avustralya’dan Japonya’ya kadar değişik pazarlarda yer almaktayız. 2017 ihracat hedefimiz, 100 milyon doların üzerine çıkmaktır.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye