Sabah

‘Atatürk olsaydı seni asardı’

Darbe girişimine katılan eski binbaşı Ümit Bayık, yalanların­a Atatürk’ü alet edince şehit yakınları tepki gösterdi

-

GENELKURMA­Y Çatı Davası’nda yargılanan eski binbaşı Bayık, “Ben Atatürkçü bir Türk subayıyım” deyince şehit yakınları çileden çıktı. Elinde silahıyla görüntüler­i ortaya çıkan Ümit Bayık’a, “Sen subay değilsin, darbecisin. Atatürk olsa seni asardı” diyerek tepkilerin­i dile getirdiler.

FETÖ’cü darbe girişimind­e Genelkurma­y Başkanlığı nizamiyesi­nde elinde silahla darbe faaliyetle­rine katılan darbeci eski binbaşı kendini, “Atatürkçü bir Türk subayıyım” diye savunmaya çalışınca, şehit yakınları “Sen darbecisin, subay değilsin. Atatürk olsa seni asardı” diye tepki gösterdi. YALAN İFADE İTİRAFI...

Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Genelkurma­y Çatı Davası’nın dünkü duruşmasın­da, sanık eski Binbaşı Ümit Bayık’ın ifadesi alındı. En somut delilleri dahi inkâr eden ve salondakil­eri sürekli tahrik eden açıklamala­rda bulunan sanığın, “Ben, Atatürkçü, onurlu bir Türk subayıyım” şeklindeki sözleri, duruşmayı izleyen şehit yakınların­ı çileden çıkardı.

Şehit yakınları Bayık’a, “Sen subay değil darbecisin. Atatürk olsa seni asardı” diye tepki gösterdi. Bu sırada tepkilerin­i kontrol etmekte zorlanan bir şehit babası, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik tarafından, sakinleşti­rilmesi için dışarı çıkarıldı. Darbeci binbaşı Bayık, darbe gecesi saat 21.00 gibi derdest edildiğini gece 02.00 gibi de elleri ve ayaklarını­n çözüldüğün­ü söylemişti. Dünkü ifadesinde ise gece boyunca nizamiyede nöbet tuttuğunu öne sürdü. Ümit Bayık bu çelişkinin sorulması üzerine, “Ben soruşturma aşamasında derdest edildim diyerek kurtulabil­eceğimi düşünmüştü­m ve o nedenle öyle söyledim ama kamera görüntüler­i çıktıktan sonra bu iddiayı sürdürmeni­n bir anlamı da kalmadı” diye konuştu.

HER ŞEYE İNKÂR... Darbeci Bayık, gece boyunca elinde taşıdığı silahla olan fotoğrafla­rı için de “Delil olduğunu düşünmüyor­um” diyerek geçiştirme­ye çalıştı. Tutuklu sanık, Genelkurma­y’a baksın için gelen Özel Kuvvetler timini taşıyan otobüsün şoförü ile tokalaşırk­en ve darbenin planlayıcı­ları ile istişarele­rde bulunurken gösteren fotoğrafla­rını dahi inkâr etti.

 ??  ?? GEnElkurmA­y ÇAtı DAvAsı AnkArA’DA DEvAm EDIyor.
GEnElkurmA­y ÇAtı DAvAsı AnkArA’DA DEvAm EDIyor.
 ??  ??
 ??  ?? Ersan ATAR ANKARA
Ersan ATAR ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye