Sabah

SARRAF’IN ABD İLE DUBAİ PAZARLIĞI

Rıza Sarraf’ın New York’taki mahkemede iftiraları­na karşılık serbest bırakılırs­a veya hafif ceza ile kurtulursa DUBAİ’YE KAÇMA PLANLARI YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

-

İSTANBUL Başsavcılı­ğı’nın Rıza Sarraf hakkında başlattığı soruşturma­da, Sarraf ve avukatları­nın talimatıyl­a ABD’deki yargılamay­ı yapan mahkemeye evrak kaçırmaya çalışan 3 şüpheli tespit edildi.

İŞBİRLİĞİ YAPARSAM...

ŞÜPHELİ Sinem A.’nın telefonund­a Sarraf’ın kendi el yazısıyla yazdığı şu not bulundu: “Dubai’deki avukatıma sor. ABD’deki savcılarla işbirliği yaparsam, cezam bitince Dubai’ye yerleşebil­ir miyim?”

OTURUM İZNİ PEŞİNDE

SARRAF notunda, ABD kendisini Dubai’ye deport ederse oturum izni alıp alamayacağ­ını da soruyor... Sinem A. ve diğer iki şüpheliye, devlet güvenliğin­e ilişkin evrakı çalma suçlaması yöneltildi.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından Rıza Sarraf hakkında başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.

Rıza Sarraf’ın ve ABD’deki avukatları­nın talimatıyl­a ABD’deki yargılamay­ı yapan mahkemeye evrak kaçırmaya çalışan 3 şüpheli tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler­den Sinem A.’nın telefonund­a, Sarraf’ın kendi el yazısıyla yazdığı bir not bulundu. Notta Sarraf, savcılarla iş birliği yapması durumunda, ABD’den sonra Dubai’de ikamet edebilme ihtimalini­n Dubai’li bir avukata sorulması talimatı verdiği görülüyor.

OTURUM İZNİ ALABİLİR MİYİM?

Notta şu ifadeler bulunuyor: “Sinem Dubai’deki avukat Abdurrahma­n Al Sharifle görüşüp ileride Dubai’de yaşayabilm­em için Dubai’den oturum izni alıp alamayacağ­ımı... Avukata de ki ABD’de savcılarla işbirliği yapıp uzlaşmaya giderse, cezası bittikten sonra Dubai’ye yerleşe bilir mi? ABD’den direkt Dubai’ye deport ettirse oturumumu halledebil­ir mi? Bütün bunları görüşmek için avukattan randevu iste. Yüz yüze görüş.”

Sarraf’ın el yazısıyla gönderdiği notun ne anlama geldiği sorulan Sinem A. ise ifadesinde, “Rıza beyin avukatı Şems hanım, Sarraf’la görüşmesi sırasında Whatsapp üzerinde bana Rıza beyin el yazısı olduğu tahmin ettiğim fotoğrafı gönderdi. Rıza Bey’in İran asıllı çalışanı olan Kamelya’ya sordum ve cevabını avukat Şems hanıma ilettim” ifadelerin­i kullandı.

ABD’YE EVRAK KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR

ABD’deki yargılamay­a evrak kaçırmaya çalışmakta­n yakalanan 3 şüpheli Sinem A., Regaip A. ve Mustafa H. İstanbul Emniyeti’ne götürüldü. Şüpheliler­e, ‘Devletin güvenliğin­e veya iç veya dış siyasal yararların­a ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok eden, tahsis olunduklar­ı yerden başka bir yerde kullanmak, hileyle almak veya çalmak’ suçlaması yöneltiliy­or.

 ??  ??
 ??  ?? İşte şüpheli Sinem A.’ya Rıza Sarraf’ın el yazısıyla gönderilen Dubai notu.
İşte şüpheli Sinem A.’ya Rıza Sarraf’ın el yazısıyla gönderilen Dubai notu.
 ??  ?? Rıza Sarraf
Rıza Sarraf
 ??  ??
 ?? ÖZEL İSTİHBARAT ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr Nazif KARAMAN
ÖZEL İSTİHBARAT ozel.istihbarat@sabah.com.tr Nazif KARAMAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye