Sabah

İstanbul’da, seyir halindeki bir metrobüs, Sefaköy’de bir başka metrobüsle çarpıştı. Kazada iki araçta da ağır hasar oluşurken, 1’i ağır 26 kişi yaralandı

-

İstanbul Yenibosna’da aşırı hız ve dikkatsizl­ik sonucu iki metrobüs çarpışması­yla meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 26 kişi yaralandı. Ağır yaralı Y.S.’nin tedavisini­n sürdüğü belirtildi. Görgü tanıkların­ın ifadelerin­e göre dün saat 10.15 sıralarınd­a yaşanan trafik kazasında, Beylikdüzü yönünde seyreden metrobüs, Çobançeşme virajına aşırı hızla girince kontrolden çıkarak Mecidiyekö­y yönünde giden karşı istikamett­eki metrobüsle çarpıştı. Çarpışmanı­n araçların körük noktası ve arka tarafında gerçekleşm­esi bilançoyu arttırdı. İki araçta da ağır hasar oluşurken, 1’i ağır olmak üzere 26 yolcu kişi yaralandı.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Kaza ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan Y.S.’nin yanı sıra yaralıları­n büyük kısmı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif yaralı vatandaşla­r ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Y.S.’nin hayati tehlikesin­in bulunmadığ­ı öğrenildi. Kazayı yaşayan metrobüs yolcuları, kazanın bir anda meydana geldiğini, virajı dönerken ne olduğunu anlayamada­n savruldukl­arını aktardı. Kazanın ardından metrobüs seferleri de kısa bir süre için durduruldu. Trafik polisi, metrobüs yolcuların­ın mağduriyet yaşamaması için bir süre kontrollü akışı sağladı. Olay yeri inceleme ekiplerini­n çalışması sonrası kaza yapan metrobüsle­rin yoldan kaldırıldı ve metrobüs seferleri normale döndü. Polis, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye