Sabah

FETÖ’nün korkulu rüyası tümamiral

TSK’ya sızan 2 bin kripto FETÖ mensubunu deşifre eden Tümamiral Cihat Yaycı, örgütün saldırı ve kumpasları­nın da hedefi haline geldi

- Ceyhan TORLAK / İZMİR

DARBE girişimini­n ardından TSK içindeki kripto 2 bin FETÖ üyesinin açığa çıkarılmas­ını sağlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı

Kurmay Başkanı Tümamiral

Cihat Yaycı, örgütün korkulu rüyası haline geldi. Firari FETÖ’cüler de sosyal medyadaki paylaşımla­rıyla Tümamiral Yaycı’yı hedef alıyor.

ÖZEL SİSTEM KURDU

TSK içindeki örgüt mensupları ile mücadeleni­n adeta beyni olan ve 3.5 ay önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı Personel Başkanlığı’ndan Kurmay Başkanlığı’na atanan Tümamiral Yaycı, kripto FETÖ üyelerini tespit edebilmek için oluşturduğ­u özel sistem sayesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda büyük bir temizlik yapmayı başardı.

FETÖ tarafından Ergenekon davasında sanık olarak yargılanma­k istenen Yaycı, yapılan tüm saldırılar­a rağmen örgütle mücadelesi­ni sürdürdü. Bir hakaret davası nedeniyle Yaycı’nın yargılanma­sına neden olan TSK personelin­den bazıları, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekleri­nden ihraç edildi.

2 BİN FETÖ’CÜYÜ DEŞİFRE ETTİ

Tümamiral Cihat Yaycı, kripto mahrem imamların tespit edilebilme­si için 64 temel kriter ve 209 alt kriterden oluşan özel bir sistem kurulmasın­ı sağladı. Bu sayede 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından TSK içinde 2 bin kripto FETÖ üyesinin temizlenme­sini sağlayan Cihat Yaycı, örgütün korkulu rüyası haline geldi. Yaycı’nın, NATO’daki skandalı deşifre eden Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt’u, Norveç’te düzenlenen tatbikata katılmak üzere görevlendi­rdiği ortaya çıkmıştı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye