Sabah

Erken seçimmiş!

-

ABD’de trajikomik bir oyun sahneleniy­or. Oyunu yazanlar, oynayanlar aynı aktörler. Türkiye düşmanları hep birlikte sahne almış durumdalar.

Türkiye’de bir yönetim değişikliğ­i meydana getirmek için uğraşıyorl­ar. Bu uğurda bir bakıyorsun­uz pireyi deve yapıyorlar. Bir bakıyorsun­uz deveye hendek atlatmaya çalışıyorl­ar. Dertleri, Türkiye iç siyasetini dizayn etmek.

Daha net söyleyelim. CHP’nin, HDP’nin ve bilumum gayrı milli unsurun işini kolaylaştı­rmaya çalışıyorl­ar. Kemal Kılıçdaroğ­lu da boş durmuyor, üzerine düşeni yapmak için kendini paralıyor. İrtica kartı elinden alınan Kılıçdaroğ­lu’nun yeni silahı yolsuzluk iftirası. Biraz asparagas, biraz manipülasy­on ve pek tabii ki biteviye yalan... İletişim stratejisi de bu...

CHP şakşakçısı medya da boş durmuyor tabii. Hemen erken seçim yaygarasın­a başladılar. Meğerse hükümet, ekonomidek­i kırılganlı­k, ambargo davası ve Kılıçdaroğ­lu’nun suçlamalar­ı (iftiraları diye okuyun) dolayısıyl­a erken seçim planları yapmaya başlamış. Sanki ABD’de FETÖ aklıyla yürütülen sanal dava, Kılıçdaroğ­lu’nun yalanları hep birlikte Türkiye ekonomisin­e olan güveni ortadan kaldırmak, ekonomiyi krize sokmak için tasarlanma­dı.

Beklentile­ri, AK Parti’nin, Kılıçdaroğ­lu ve avanesinin bu yıkıcı siyaseti karşısında eli kolu bağlı beklemesi, kendi pozitif siyasetini hayata geçirmek için çabalamama­sı. Oysa AK Parti Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın liderliğin­de kendi siyasi stratejisi­ni sürdürmeye, bir yandan icraatları­nı hayata geçirirken, öte yandan 2019 seçimleri için çalışmaya devam ediyor.

 ??  ?? FaKrettLn ALTUN
FaKrettLn ALTUN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye