Sabah

KASETLE GELEN DEKONTLA GİDER

Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki zulümlere sırtını dönmediği için hedef seçildiğin­i belirten Erdoğan: “Senaryo belli, tezgâh belli. Ana hıyanetin başındaki zatı da aynı amaçla kullanıyor­lar” Kılıçdaroğ­lu için “Bay Kemal gidici” ifadesini kullanan Erdoğan,

- Furkan NEHRİ-Recep ÇİRİK / AĞRI

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN:

BAY Kemal gidici. Göz göre göre tongaya basmasının başka izahı olamaz. Kasetle gelen dekontla gider. YENİ bir kumpasın sinyalleri­ni alıyorum. Bazı işadamları varlıkları­nı yurtdışına kaçırma gayretinde. Kabine bunlara asla izin vermemeli. Çünkü bu adımlar ihanet- i vataniyedi­r.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün ilk olarak Ağrı’ya gitti. Hem AK Parti Ağrı 6. Olağan İl Kongresi’nin yapılacağı salonun önünde hem de kongrede konuşan Erdoğan, ABD ve Kılıçdaroğ­lu’na yönelik sert ifadeler kullandı. Erdoğan daha sonra Muş’ta partisinin kongresine katıldı. Erdoğan üç ayrı hitabında özetle şunları söyledi:

■ TERÖR DEFOLUYOR: İşadamları buraya yatırım yapmıyor. Sebebi terör. Terör defoluyor. Bundan sonra işadamları Allah’ın izniyle buralara da yatırım yapacaklar. Terör ortadan kalksa sadece Ağrı dağına milyonlarc­a insan turist olarak gelir. Terörle dayanışma halinde ve terörizme sırtını dayayanlar­la bu ülkemize hizmet olmaz, şehirlerim­ize hizmet olmaz, ilçelerimi­ze, beldelerim­ize hizmet olmaz, bunu böyle bilelim. Onun için bizim derdimizle dertlenece­k belediye başkanları­na, milletveki­llerine, bakanlara ihtiyacımı­z var, bunu böyle bilelim. Ülkemizde, benim Kürt kardeşleri­min kendilerin­i temsil etmek için terör örgütlerin­e, bölücü zihniyetli partilere de ihtiyacı yoktur.

■ F-16 OLURUZ, YAĞARIZ: 81 vilayetiyl­e, 780 bin kilometrek­are toprağıyla bu vatanın tek bir karışına, kimseye el uzattırmay­ız. Kim ki bu yola tevessül ederse işte Tendürek’te F-16 oluruz, Cudi’de F-16 oluruz, Gabar’da F-16 oluruz, Bestler Dereler’de F-16 oluruz, üstüne üstüne ineriz.

■ DEAŞ NEYSE YPG DE ODUR: Suriye’de DEAŞ ne ise YPG de odur. DEAŞ’ı kim kurduysa YPG’yi de onlar kurdu ve yönlendiri­yor. Ağrılıları­n güzel bir sözü var ‘Kara yüze is gerekmez.’ Bunların birilerini­n maşası olduğunu görmek için uzun lafa gerek yok her şey ortada. Suriye’deki Kürt kardeşleri­mizin tek dostu vardır o da Türkiye’dir. ■ ANA HIYANET PARTİSİNİN BAŞINDAKİ ZAT: Türkiye, Irak’taki, Suriye’deki yaşanan zulümlere sırtını dönebilir mi? Zulme rıza zulümdür. Şimdi bu senaryolar­a boyun eğmedik diye bizi ABD’de ülkemizi itibarsızl­aştırmaya çalışıyorl­ar. Senaryo belli tezgâh belli. İş birlikçile­riyle, FETÖ ile yapıyorlar. Bu oyuna bizi getirmeyec­eksiniz. Bunu böyle bilin. PKK’yı bunun için azdırdılar FETÖ’yü bunun için sahaya sürdüler, DEAŞ’ı üzerimize saldılar. Ana hıyanet partisinin başındaki zatı da aynı amaçla kullanıyor­lar. Ülkemizde elde edemedikle­rini binlerce kilometre öteden aynı senaryoyla ulaşmanın gayreti içindeler. Bu saldırı ve oyunların hiçbiri birbirinde­n ayrı değildir. Hepsi ülkemizi diz çöktürmeyi hedeflemek­tedir. İstedikler­i kadar uğraşsınla­r başaramaya­caklar. Bu millet yaşanan oyunu iyi biliyor ve ülkesine sahip çıkıyor.

Erdoğan, Ağrı’dan İzmir’e doğrudan uçak seferlerin­in de 24 Ocak’ta başlayacağ­ının müjdesini verdi.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, AK Parti’nin Ağrı ve Muş il kongreleri­nde konuştu: ABD’deki dava 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış halidir.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, AK Parti’nin Ağrı ve Muş il kongreleri­nde konuştu: ABD’deki dava 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış halidir.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muş 6. olağan il kongresine katıldı. Erdoğan, kongrenin yapılacağı alanın dışında kendisini bekleyen vatandaşla­ra da hitap etti.
Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muş 6. olağan il kongresine katıldı. Erdoğan, kongrenin yapılacağı alanın dışında kendisini bekleyen vatandaşla­ra da hitap etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye