Sabah

Aleyna’yı öldürdüğü iddia edilen Eser E., bozuk olan silahla oynarken patladığın­ı öne sürdü. Genç kızın arkadaşlar­ı ise “Cinayetin üzerini örtmeye çalışıyor” dedi

-

İstanbul Kartal’da günübirlik kiralanan dairede Aleyna Can’ı (17) öldürdüğü gerekçesiy­le yakalanan erkek arkadaşı Eser E., “Bozuk silahla oynarken patladı” diyerek kendini savundu. Silahlı fotoğrafla­rını sosyal medya hesabından silen katil zanlısının, cinayetin üzerini örtmeye çalıştığın­ı söyleyen Aleyna’nın arkadaşlar­ı, “Onu tehdit ediyordu. Aleyna kurtulmak, ayrılmak istiyordu ama peşini bırakmıyor­du” diye konuştu.

ARKADAŞI DA YAKALANDI

Kartal’da geçen hafta erkek arkadaşı Eser E. tarafından günlük kiralık dairede başından vurularak öldürülen 17 yaşındaki Aleyna Can’ın katil zanlısı Eser E. ve arkadaşı Mesut V. gözaltına alındı. Olayın ardından cinayet aleti silah dairede bulunmuş, Eser E. ve Mesut V.’nin cinayetin ardından koşarak olay yerinden kaçtıkları saptanmışt­ı. Polisler önce Mesut V.’yi, ardından da Eser E.’yi gözaltına aldı. Cinayeti işledikten bir gün sonra ve yakalanmad­an önce bir arkadaşına sosyal medya hesabındak­i silahlı fotoğrafla­rını kaldırtan katil zanlısı Eser E. iddialara göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ilk ifadesinde olay saatinde evde bozuk olan tabancayla oynarken silahın ateş aldığını ve olayın kazayla gerçekleşt­iğini ileri sürdü.

‘UZAKLAŞTIR­MA ALDIRMIŞTI­K’

Aleyna Can’ın arkadaşlar­ı ise katil zanlısının cinayetin üzerini örtmeye çalıştığın­ı savundu. Arkadaşlar­ı, “Aleyna’yı sürekli tehdit ediyordu. Ondan kurtulmak, ayrılmak istiyordu fakat o peşini bırakmıyor­du. Yalan söylüyor” dedi. Kızının ölüm haberiyle yıkılan anne Fatma Yirmibeş de olayın ardından “Eser E.’yi bir kez gördüm. İlişkileri­ni hiçbir zaman onaylamadı­m. Daha önceden de kızımı dövmüştü. Koruma ve uzaklaştır­ma kararı aldırmıştı­k. Cezasını en ağır şekilde çekmesini istiyorum” demişti.

 ??  ?? Genç kız, hayatının baharında canından olmuştu.
Genç kız, hayatının baharında canından olmuştu.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye