Sabah

FETÖ’CÜLERİN propaganda taktiği sarı zarftan çıktı

- 6$%$+

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Hava Harp Okulu’ndaki faaliyetle­re ilişkin İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada önemli bir belge dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından açılan davanın dosyasına delil olarak konulan belgenin, darbe girişimind­e yakalanan Binbaşı Ecir Şık’ın üzerinde sarı bir zarf içinde bulunduğu belirtildi. Belgenin, darbeciler tarafından o gece neler yapacaklar­ına ilişkin “İç Güvenlik Tedbirleri”ni içerdiği anlaşıldı. Madde madde yazılan bu tedbirlerd­en bazıları şöyle:

■ Hava Harp Okulu buluşma noktası Sirkeci Gar önü.

■ Yayın kesilmeyec­ek, yayın akışı kontrol altında tutulacak. TRT ve diğer kontrollü yayınların verilmesi sağlanacak. Teknik ekip gelecek.

■ Halk ile barışıklığ­ın sürdürüleb­ilmesi adına kanallarda peyderpey belgeselle­r dönüştürül­ecek, bir anda tüm kanallar karartılma­yacak.

■ Elbise kamuflajlı olacak.

■ Hava Harp Okulu silah sağlayacak. Tüm hedefler öncelikli haki kontrolü sağlayacak.

■ ‘S saati’nden sonra adım adım yapılacakl­ar devreye sokulacak.

■ Dost düşman ayrımı yapılabilm­esi için parola geliştiril­ecek.

■ Hedefler için keşif grubu yakın bir bölgede HHO (Hava

Harp Okulu) ve HHA (Hava Harp Akademisi) emirlerini buluşturac­ak. IP Buluşma Noktası belirleyec­ek.

SUİKASTÇI DA TOPLANTIDA

Hava Harp Okulu’ndaki faaliyetle­re dair açılan davada 34’ü tutuklu, 44 sanık hakkında üçer kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis isteniyor. Dosyada, 14 Temmuz’da okul karargâhın­da darbe toplantıla­rı yapıldığı, 15 Temmuz gecesi Marmaris’te bulunan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a suikast planlayan ve yöneten Tuğgeneral Gökhan

Şahin Sönmezateş’in de Ankara’dan gelip bu toplantıya katıldığı belirtiliy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye