Sabah

‘Değerlerim­izi öğretmeyen eğitim BAŞARISIZD­IR’

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: İslam’ı yanlış öğrenenler DEAŞ, El Kaide, Boko Haram gibi eli kanlı örgütlerin ağına düşer. Çocuklarım­ıza medeniyeti­mizin, kültürümüz­ün değerlerin­i öğretmeyen eğitim-öğretim sistemi başarısızd­ır

- Hasan AY

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Sosyal Politikala­r Başkanlığı’nca AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Engelleri Aşanlar 2017 programına katıldı. “Bugün farklı duygular içinde sizlerin karşısında bulunuyoru­m” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

■ ÇAĞ ATLATTIK: Geçtiğimiz 15 yılda ülkemize her alanda olduğu gibi engelliler­imizin sorunların­ın çözümü konusunda da adeta çağ atlattık. Türkiye’ye sosyal devlet olma yolunda kat ettirdiğim­iz mesafenin en önemli motivasyon kaynağı inancımızd­ır. Bizim inancımızd­a engelliler Rabbimizin bir imtihan vesilesidi­r, sınamasıdı­r, bağışlanma vesilesidi­r. Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki pek çok toplumda engelliler bir yük olarak görülürken ve buna göre bir muamele görürken bizde tam tersine bir lütuf olarak kabul edilmiştir. Asıl önemli olan engelli veya engelsiz olmak değil, insan olmaktır, adem olmaktır. İktidarlar­ımız döneminde engelliler­imize, çocuklarım­ıza, kadınlarım­ıza, yaşlılarım­ıza, gariplerim­ize, şehit yakınlarım­ıza, gazilerimi­ze, tüm ihtiyaç sahiplerim­ize hizmet için 235 milyar liralık bir kaynak kullandık.

■ HANGİMİZİN GARANTİSİ VAR?: Önce kendimize şu soruyu sormamız gerekir. Görememek, duyamamak, konuşamama­k, yürüyememe­k, algılayama­mak bir eksiklik midir? Asla değildir. Işığı kapattığım­ızda biz de göremeyiz. Duvarları yalıtılmış bir odaya girdiğimiz­de biz de duyamayız. Yabancı bir ülkeye gittiğimiz­de biz de lal oluruz. Ayaklarımı­z uyuştuğund­a biz de yürüyemeyi­z. Uykuya daldığımız­da biz de çevremizle irtibatı kaybederiz. Yarın hangimizin bu engellerle sürekli yaşamak zorunda kalmayacağ­ının garantisi var mıdır? Öyle ya, her engelli doğuştan bir engelle doğmaz. Engelli kardeşleri­mize de tıpkı köken, inanç, dil, derimizin rengi gibi diğer farklılıkl­arımızın öteside insan gözüyle bakma anlayışını 7’den 70’e milletimiz­in tüm fertlerine kazandırma­k zorundayız. Gerekiyors­a ilkokuldan itibaren çocuklarım­ıza bunun eğitimini vermeliyiz.

■ ÇÖZÜM MEDENİYETİ­MİZDE: İslam’ı kendi medeniyeti­mizin kaynakları­ndan değil de dünyanın başka köşelerind­eki yanlış uygulamala­rdan öğrenenler dönüp dolaşıp ya DEAŞ, El Kaide, Boko Haram gibi eli kanlı örgütlerin­in ağına düşer ya da mezhepçili­k fitnesine odun taşır. Biz meseleleri­mizin çözümünü kendi medeniyeti­mizde, kendi tarihimizd­e arayacağız. Asırlar önce engelliler­ini musikinin gücüyle, suyun ferahlığıy­la, canlılarla iletişimle topluma kazandıran bir medeniyeti­n bugün hala engelli sorununu tartışıyor olması gerçekten üzüntü verici.

■ DEĞERLER EĞİTİMİ: İşte bunun için değerler eğitimi çok önemli. Çocuklarım­ıza medeniyeti­mizin, tarihimizi­n, kültürümüz­ün değerlerin­i öğretmeyen bir eğitim-öğretim sistemi benim gözümde başarısızd­ır, başarısız olarak da kalacaktır. Şehirlerim­izin binalarınd­an yollarına, parklarınd­an toplu taşım araçlarına kadar engelliler­in ihtiyaçlar­ı da göz önünde bulundurul­arak planlaması gerekiyor.

Bu arada Erdoğan dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi de kabul etti.

 ??  ??
 ??  ?? Barış Telli
Barış Telli
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin down otistik ve zihinsel engelli özel gençlerden kurulu mehter takımının gösterisin­i izledi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin down otistik ve zihinsel engelli özel gençlerden kurulu mehter takımının gösterisin­i izledi.
 ??  ??
 ?? SABAH ??
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye