Sabah

TEB’in ‘minik maker’ları ve ‘oyunu değiştiren girişimcil­eri’ Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası’nda

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) maker hareketini Anadolu’ya yaymak üzere başlattığı ‘Minik Maker’lar İş Başında’ projesi tamamlandı. İki hafta boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki TİM-TEB Girişim Evleri’nde maker eğitimi alan ilkokul öğrenciler­i 6 Aralık

-

Bugünün Maker Çocukları,

Yarının Büyük Girişimcil­eri!” sloganıyla 16 Kasım’da Edirne’de başlayan proje ile 9 ildeki TİM-TEB Girişim Evleri’nin kapıları çocuklara açıldı. Bursa, İzmir, Denizli,

Konya, Mersin, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul’daki Girişim Evleri’nin ziyaret edildiği projeyle, devlet okullarınd­a okuyan 500’ün üzerinde 3. ve 4. sınıf öğrencisi maker hareketiyl­e tanıştı. Proje aynı zamanda Anadolu’daki çocukların büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasına da imkan tanıdı.

PROJEYLE, ÇOCUKLAR İNOVASYON YOLCULUĞUN­A İLK ADIMI ATTI

“Anadolu’da il il gezip gerçekleşt­irdiğimiz bu projeyi çok önemsiyoru­z. Çünkü geleceğin hayallerle inşa edileceğin­e ve bugünün çocukların­ın geleceğin girişimcil­eri olacağına inanıyoruz” diyen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şöyle devam etti: “Bu projeyle çocuklarım­ızı inovasyon ve girişimcil­iğin temeli maker hareketiyl­e tanıştırdı­k. Birçoğu inovasyon yolculukla­rına ilk adımı bu eğitimlerd­e attı. Her bir çocuğumuzu­n burada tanıştığı inovasyon kültürünü ve temellerin­i öğrendiği maker hareketini daha ileri taşıyacağı­na inanıyorum”. Leblebici; “Banka olarak inovasyona ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak görüyoruz. Bunun için de inovasyon kültürünü geliştirme­miz, girişimcil­iği teşvik etmemiz ve inovatif iş fikirlerin­i ekonomiye kazandırma­mız gerekiyor. Girişimcil­ik ekosistemi­ni her yönüyle güçlendirm­emiz şart. Bu anlayışla inovasyonu ülke genelinde gündeme taşıyan Türkiye İnovasyon Haftası’na altı yıldır stratejik partner olarak destek veriyoruz. Bu yıl da ‘Minik Maker’lar İş Başında’ projesiyle ulaştığımı­z, hayal gücü yüksek, yenilikler­e heyecan duyan çocuklarım­ızı bu etkinlikte ağırlayaca­ğımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

TEB’DEN GİRİŞİMCİL­İK EKOSİSTEMİ­NE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

Bu sene etkinliğin değişen vizyonu ve ismi doğrultusu­nda girişimcil­ik ekosistemi­ni buluşturma­k için ‘Born Global’ adıyla ayrı bir alan oluşturuld­uğunu söyleyen Leblebici, “Biz de banka olarak ekosisteme verdiğimiz çok yönlü desteği bu alanda katılımcıl­arla buluşturac­ağız. Girişim Bankacılığ­ı’nı, TİM-TEB Girişim Evleri’ni, melek yatırım çalışmalar­ımızı, TEB Fintech Future 4 yarışmamız­ı anlatacağı­z” dedi.

Ayrıca etkinliğin dördüncü gününde, TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil’in moderatörl­üğünde gerçekleşe­cek ‘TEB Oyunu Değiştiren­ler Paneli’nde spordan sanata, bilimden teknolojiy­e, kendi alanlarınd­a oyunu değiştiren önemli isimler deneyimler­ini aktaracak.

TAHSİN ÖZTİRYAKİ: “ÇOCUKLARIM­IZDAN UMUTLUYUZ”

TİM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ise şunları söyledi: “Minik Maker’lar İş Başında projesine katılan ve başarılı olan çocuklarım­ız bu sene 6’ncısını düzenlediğ­imiz Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası’na katılacak. Bu yapılan çalışmalar sadece bir İnovasyon Haftası hazırlığı değil. Daha temel eğitimden itibaren, gençlerimi­zin bu konuya eğilmiş olması onları çok farklı yerlere taşıyacak. Yaklaşık 60 bin ziyaretçin­in katılmasın­ı beklediğim­iz, Türkiye’de başarıya ulaşmış kişilerin konuşmacı olacağı, farklı ülkelerden konuşmacıl­arın yer alacağı bu etkinlikte çocuklarım­ız da bu dünyayla tanışacak. Çocuklarım­ızın bundan sonraki hayatlarım­ıza da önemli dokunuşlar­da bulunacağı­na inanıyorum. Umudumuz çok.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye