Sabah

Zor günler

- BAŞYAZI

%81$ DA şüKREDELIM... YA 2013’TE DEğIL DE MESELA 1940’Lı YıLLARDA

YAşıYOR OLSAYDıK...

TÜRKİYE, 15 Temmuz hain darbe girişimini­n ardından özellikle kaçmak için Almanya ve İngiltere’yi tercih eden FETÖ’cülerin peşini bırakmıyor. Gerek Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan gerek Başbakan Binali Yıldırım gerekse kabine üyelerinin mevkidaşla­rı ile gerçekleşt­irdiği görüşmeler­in ana gündem maddesini firari FETÖ sanıkları oluşturuyo­r.

BAKANLIK LOJMANINDA KALIYORLAR

FETÖ’nün Zekeriye Öz gibi tetikçiler­i Almanya’ya kaçarken, ekonomi ayağında bulunanlar­ın tercihi ise İngiltere. Türkiye ise hangi FETÖ’cünün nereye kaçtığını tek tek tespit etti. İngiltere’de bulunan FETÖ’cüler Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde resmi temaslar için gittiği İngiltere’de de gündeme geldi. Yıldırım, gerek İngiltere Başbakanı Teresa May ile gerçekleşt­irdiği baş başa görüşmede gerekse heyetler arası görüşmede Akın İpek, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ‘milleti dışarı çıkmayın’ çağrısı yapan kaçak FETÖ’cü Kerim Balcı ile İngiltere Savunma Bakanlığı’na bağlı lojmanlard­a ikamet ettiği tespit edilen 9 askerin iadesini istedi.

Resmi ziyaret heyetinde yer alan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de İngilliz mevkidaşı Gavin Williamson ile gerçekleşt­irdiği görüşmede iki ülke arasındaki askeri işbirliğin­e yönelik görüşmeler­in yanı sıra FETÖ’cülerin iadesini talep etti. İngiliz Savunma Bakanı Williamson ise göreve yeni geldiğini FETÖ mensupları hakkında bilgisi olmadığını belirterek konuyu İçişleri Bakanlığı’na inceletece­ğini ifade etti.

Öte yandan terör örgütü FETÖ’nün kasası olan Akın İpek İngiltere’de 2014 yılında Koza Altın isminde sermayesi 60 milyon sterlin yani 216 milyon TL olan bir şirket kurdu ve orada yaşıyor. Yine kaçak FETÖ’cü Kerim Balcı da elini kolunu sallayarak İngiltere’de geziyor ve konferansl­ar vererek Türkiye aleyhine kara propaganda yürütüyor.

Eda IŞIK /$1.$5$

 ??  ?? Yakup Saygılı Rıza Sarraf
Yakup Saygılı Rıza Sarraf
 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım FETÖ finansörü Akın İpek (sağda) şirket sahibi olduğu İngiltere’de darbe davası firarisi olarak yaşıyor. İngiltere Başbakanı Teresa May
Başbakan Binali Yıldırım FETÖ finansörü Akın İpek (sağda) şirket sahibi olduğu İngiltere’de darbe davası firarisi olarak yaşıyor. İngiltere Başbakanı Teresa May
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye