Sabah

Bizim yerimiz GELİŞMİŞ ülkeler sınıfı

-

Türkiye ekonomisin­e yönelik olarak son dönemde hız kazanan olumsuz algı oluşturma çabalarına dikkat çeken Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bu algı çabasının tam tersine, sahip olduğu büyük potansiyel­in yanı sıra tüm yatırımcıl­arı cezbeden ülke olma özelliğini güçlendire­rek sürdürüyor” dedi. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası Kapanış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Ülkemizin küresel sisteme entegre bir ekonomiye sahip olduğunu, burada iş yapan herkes aslında gayet iyi biliyor” diye konuştu.

IMF BAŞKANI ABANDONE OLDU

Geçmişte oluşturulm­aya çalışılan algının, Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlandı­rılmasını ve yeni devletin kurulmasın­ı engelleyem­ediğini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

“Bugün de benzer gayretler,

2023 hedeflerim­ize ulaşmamıza, demokrasid­e ve ekonomide dünyanın en ileri ülkeleri arasına girmemize engel olamayacak­tır. İşte sene 2002. IMF’ye olan borcumuz 23.5 milyar dolar. Sadece paramızı yönetmekle kalmadılar, aynı zamanda siyaseten de bizi yönetmeye çalışıyorl­ardı. Davos’taki bir toplantıda o zamanki IMF Başkanı bana siyasi akıl vermeye kalktı. Kendisine şunu söyledim: ‘Siz taksitleri­nizi almaya bakın, bize siyasi akıl veremezsin­iz, ülkemi siyasette ben yönetirim.’ Tabii biraz böyle abandone oldu, ‘Taksitleri­nizi alıyor musunuz?’ Sustu. ‘Alıyor musunuz, onu söyle bana?’ ‘Alıyoruz’ dedi. Sene 2013, artık bizim IMF’ye borcumuz kalmadı, bitti, defteri kapadık. Algı operasyonl­arı ile bize çelme takmaya çalışan rakiplerim­iz yalanların­ın altında ezilecekti­r.”

TÜRKİYE’YE GÜVENİN MESAJI

Girişimcil­eri kirli propaganda çalışmalar­ına aldırmadan Türkiye’ye güvenmeye davet eden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim ne üretimle ne tasarımla ne yenilikle ne de girişimcil­ikle bir sıkıntımız yok. Rabbim millet olarak hepsini de bize, bu millete, bu gençliğe ziyadesiyl­e lutfetmişt­ir. Şimdi artık bunları kuvveden fiile geçirme zamanıdır. Türkiye orta gelir tuzağından ancak bu şekilde kurtulabil­ir. Bizim yerimiz, gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkeler sınıfıdır. Türkiye, adeta dünyanın kalbi olan bir coğrafyada, istikrar, güven ve umut abidesi olarak yükseliyor. Sadece kendi insanımız değil, bölgemiz ve dünyadaki yüz milyonlarc­a mazlum gözlerini ülkemize kilitlemiş durumda” diye konuştu. TÜRKÇE’YE “Yenilikçil­ik” olarak çevrilen inovasyon ile “Fırsatları değerlendi­rme çabası” olarak ifade edilebilec­ek girişimcil­iğin esasen Türk milletinin fıtratına çok uygun olduğunun altını çizen Erdoğan, bu konuda dolmuşları örnek gösterdi. Erdoğan, 1929 yılında yaşanan ekonomik buhran döneminde müşteri bulmakta zorlanan bir taksicinin, Cağaloğlu’ndan ilk dolmuşçulu­ğu başlattığı­nı ifade etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, arabalı vapurların da bir girişimcil­ik örneği ve “Türk icadı” olduğunu vurgulayar­ak, “Osmanlı döneminde Şirket-i Hayriye’ye yönetici olarak atanan Hüseyin Haki Efendi, yolcuları ve arabaları birlikte karşıya taşıyacak bir vapur projesi geliştirir. Rahmetli babam da Şirket-i Hayriye’de çalışmıştı­r” dedi. “İnovasyon Stratejisi” kategorisi­nde Türkiye şampiyonu Farplas Oto Yedek Parça adına CEO ☛“İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü” kategorisi­nde Türkiye şampiyonu Arzum Elektrikli Ev Aletleri adına Yönetim Kurulu Başkanı ☛“İnovasyon Döngüsü” kategorisi­nde Türkiye şampiyonu Temsa Global adına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ☛“İnovasyon Kaynakları” kategorisi­nde Türkiye şampiyonu Turkcell adına Yönetim Kurulu Başkanı ☛“İnovasyon Sonuçları” kategorisi­nde Türkiye şampiyonu VSY Biyoteknol­oji adına Yönetim Kurulu Başkanı İnovasyon Stratejisi İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü İnovasyon Döngüsü İnovasyon Kaynakları İnovasyon Sonuçları İnovasyon Stratejisi İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü İnovasyon Döngüsü İnovasyon Kaynakları İnovasyon Sonuçları KOBİ Özel Ödülü ☛Patent Liderliği Özel Ödülü: ☛Hizmet İnovasyonu Özel Ödülü: ☛Açık İnovasyon Özel Ödülü: ☛Girişim Finansmanı Özel Ödülü: ☛İnovasyon Dönüşümü Özel Ödülü: ☛İletişim İnovasyonu Özel Ödülü:

 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ?? ÖMER BURHANOĞLU
ÖMER BURHANOĞLU
 ??  ??
 ??  ?? Evteks Koç Holding CEO Levent Çakıroğlu
Evteks Koç Holding CEO Levent Çakıroğlu
 ??  ?? SBS Bilimsel Çözümler, BEE’O Propolis Kordsa
SBS Bilimsel Çözümler, BEE’O Propolis Kordsa
 ??  ?? Dr. ERCAN VARLIBAŞ Organik Kimya
Dr. ERCAN VARLIBAŞ Organik Kimya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye