Sabah

Ambargoya düşeş attılar

KKTC’de tavla turizmi başladı. Merit Oteli’nin düzenlediğ­i tavla turnuvasın­a 43 ülkeden 580 sporcu geldi. Otel yöneticisi, “Oteller aylar öncesinden doldu, Girne’de ev tutup kampa girdiler” dedi

- Eko 0aJazin Sinan ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nde turizmi canlandırm­ak için seferberli­k ilan eden otellerin başına gelen Merit Turizm harekete geçti. Net Holding iştiraki Merit Turizm, Ada’yı turnuva turizminde ön plana çıkarmak için “Merit Açık Uluslarara­sı Modern Tavla Şampiyonas­ı” düzenledi. Dünya Tavla Federasyon­u’nun desteğiyle yapılan turnuvaya 43 ülkeden 580 sporcu katıldı. Projenin mimarların­dan Merit Park Hotel Yöneticisi Gürdal Büyükgüngö­r ile tavlanın turizme etkisini konuştuk.

■ Tavla fikri nasıl oluştu? Altyapımız ve operasyon kabiliyeti­miz sayesinde turizm çeşitliliğ­ini artırmaya yönelik turnuvalar düzenliyor­uz. Hedefimiz, tavlada dünyanın en iyisi olmaktı. Bunun için Dünya Tavla Federasyon­u Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu’nun destekleri­yle çalışmalar­a başladık. Dünyanın en büyük tavla şampiyonas­ına ev sahipliği yaptık.

■ İlgi nasıl?

İlk turnuvamız­ı 2013’te yaptık. O zaman 134 kişi turnuvamız­a katıldı. Sonra bu rakam arttı. Bugün 43 ülkeden 580 sporcuyu ağırladık. Kuzey Kıbrıs’ın dünya çapında bilinirliğ­i için son derece önemli olan şampiyona, başından beri Dünya Tavla Federasyon­u Genel Sekreteri Marco Fornasir tarafından yönetiliyo­r. Fornasir, bizlere desteğini esirgemiyo­r.

■ Katılımcıl­arı Kuzey Kıbrıs’a getirmek zor olmuyor mu?

Tavla turnuvamız bu camianın yakından takip ettiği mecralarda ve yarış takvimleri­nde yerini aldı. Artık, “ne zaman başlıyor?” deniyor. “Haksız izolasyona” rağmen Türkiye dışından direkt uçuşların olmadığı Kuzey Kıbrıs’a ulaşım biraz zor oluyor. Ancak, bu zorluk hiçbiri için sorun olmuyor. Bir kısmı Rum kesimi bir kısmı da İstanbul üzerinden Lefkoşa Havalimanı’na geldi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye