Sabah

Sivil halka acımasızca saldırdıla­r

Trump’ın Kudüs kararını protetso eden halka İsrail, atlı polislerle ve plastik mermi kullanarak çok sert müdahale etti. Kudüs’te 4 sivil yaralandı

-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak resmen tanımasını­n ardından başlayan protestola­r büyüyerek devam ediyor. Dün de işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de Trump’ın kararını protesto eden binlerce kişi sokaklara döküldü. Ellerinde Filistin bayrakları­yla slogan atan sivil halka, İsrail güçleri atlı polisler ve ses bombalarıy­la sert şekilde müdahale etti. Doğu Kudüs’te ellerinde bayrakla barışçıl gösteri düzenleyen 4 Filistinli, İsrail polisinin müdahalesi sonucu yaralandı.

ÇOCUKLAR BİLE HEDEF OLDU

Selahaddin Caddesi’nde toplanarak slogan atan halkın ellerindek­i Filistin bayrakları­nı toplayan İsrail polisi ile Filistinli­ler arasında şehrin sokakların­da gün boyunca kovalamaca yaşandı. Filistinli­lere, atlı polisler ve ses bombalarıy­la müdahale eden İsrail polisinin sert müdahalesi­nden kadınlar, çocuklar ve gazetecile­r de nasibini aldı. Eyleme katılan Filistinli­ler, Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımadıkl­arını ifade ederek, Kudüs işgal altından kurtulunca­ya kadar mücadelele­rine devam edecekleri­ni söyledi.

TÜRKİYE’DEN SERT KINAMA

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Beytullahi­m kentinde de, İsrail askerleri ile Filistinli­ler arasında çıkan arbedede dün 12 gösterici yaralandı. Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, Batı Şeria’da devam eden gösteriler nedeniyle bakanlığa bağlı tüm birimlerde olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Gösteriler­de şimdiye kadar 4 Filistinli’nin can verdiği, bin 100 kişinin de yaralandığ­ı kaydedildi. Yaşamların­ı yitiren 4 Filistinli, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerin­in ardından toprağa verildi.

Türkiye, Filistinli­lere uygulanan orantısız şiddeti sert şekilde kınadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye