Sabah

Hükümeti yolsuzlukl­a itham eden Kılıçdaroğ­lu, milyonluk vurguna karıştığı iddiasıyla görevden alınan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı’na sahip çıktı, belediyede açıklama yaptı

-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, İçişleri Bakanlığı’nca milyarlarc­a liralık yolsuzluk, rant ve usulsüzlüğ­e adı karıştığı belirlendi­kten sonra görevden alınan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye sahip çıktı.

İçişleri Bakanlığı, usulsüzlük­leri nedeniyle hakkında rapor hazırladığ­ı Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştır­ırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun attığı ilk adım, CHP Merkez Karar Yürütme (MKY) toplantısı­nı Ataşehir Belediyesi’nde toplama kararı oldu. Dün Ataşehir Belediyesi’ne giden Kılıçdaroğ­lu, partililer­le birlikte usulsüzlük­leri belgelenen Başkanı Battal İlgezdi hakkında “Belediye başkanları­mıza dokundurtm­ayacağım” açıklaması­nda bulundu.

DOKUNDURTM­AYACAĞIM

Kılıçdaroğ­lu dün sol yanına milyonlarc­a liralık vurguna imza attığı tespit edilen belediye başkanı Battal İlgezdi’yi oturtarak basın açıklaması yaptı. Kızı Zeynep Kılıçdaroğ­lu’nun da adının karıştığı iddialara yanıt vermek yerine siyasi açıklamala­r yapmayı tercih eden Kılıçdaroğ­lu, “Verilemeye­cek hiçbir hesabımız yoktur. Kılıçdaroğ­lu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağı­m. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağ­ım. (...) belediye başkanları­mıza dokundurtm­ayacağım” diyerek adeta yolsuzluğa kalkan oldu.

HİÇBİRİNE YANIT VEREMEDİ

Ataşehir belediyesi sınırları içinde yer alan ve Buz Rezidans, Erguvan Barış Parkı ile Odakule 1-2 rezidansla­rındaki şaibelere; İlgezdi çifti ve yakınların­ın değerleri milyonları bulan tamamı lüks 17 dairesinin bulunduğu Buz Rezidans’ta; kızı Zeynep Kılıçdaroğ­lu ve özel kalem müdürü Ömer Tuncay Ceylan’ın kardeşi Onur Okay Ceylan’ın birer daire alması konusuna hiç girmedi.

 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye