Sabah

Amerika, yangın karşısında çaresiz

-

RUSYA’NIN başkenti Moskova’daki Kremlin Sarayı Güvenlik Servisi’ne bağlı kartal, şahin ve baykuşlard­an oluşan güvenlik timi, Kremlin’de kuş uçurtmuyor. Özel eğitimli tim, Kremlin’deki binalara zarar veren ve kirleten kargalara karşı koruma sağlıyor. 1980’lerde Kremlin’i ziyaret etmek için bölgeye gelenler, etrafta çok sayıda karganın bulunması nedeniyle güvenlik güçlerine şikayette bulundu. Gelen yoğun şikayetler nedeniyle harekete geçen yetkililer, kargalarla mücadele edebilmek için önce şahin ve kartallard­an oluşan bir ekip kurdu. Daha sonra ise ekibe eğitimli baykuşlar eklendi. DIŞ HABERLER ABD’NİN Kaliforniy­a eyaletinde günlerdir devam eden orman yangınları söndürülem­iyor. Ventura, Los Angeles, San Diego ve Riverside bölgelerin­de etkili olan ve hala kontrol altına alınamayan yangınlar, rüzgârın etkisiyle yayılmaya devam ederken 200 binden fazla kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Yangının ilk ölüm haberi önceki gün geldi. Yetkililer, Virginia Pesola isimli 70 yaşındaki bir kadının yangın tahliyesi sırasında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiğin­i açıkladı. Yangında 4’ü itfaiye görevlisi olmak üzere 10 kişinin yaralandığ­ı kaydedildi. Eyaletin altı noktasında etkili olan yangınlard­a, en az 60 bin hektarlık alanın kül olduğu ve 500’den fazla ev ve binanın hasar gördüğü bildirildi.

YAĞMUR YAĞMAZSA SÖNMEZ

Eyaletin güneyini özellikle sonbahar aylarında etkisi altına alan Santa Ana rüzgârları­nın yangının yayılmasın­da ve kontrol altına alınamamas­ında etkili olduğu kaydedildi. Uzmanlar, yangına müdahaleyi engelleyen rüzgârları­n ilerleyen saatlerde şiddetlene­bileceğini açıkladı. Yangında 8 bin itfaiyeci görev yapıyor.DIŞ HABERLER

 ??  ?? Yangında 200 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. 60 bin hektar alan ve 500’den fazla ev kül oldu.
Yangında 200 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. 60 bin hektar alan ve 500’den fazla ev kül oldu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye