Sabah

Üst üstE TrABzon, KAsımpAşA GAlIBIyEtI­nI 4. FArklı DEplAsmAnı­nDA AlDı BIr skorlA K O Ş A R A D I M ZİRVEYE

-

TRABZONSPO­R adına doğruların fazla olduğu bir maçtı. İlk 25 dakikalık bölümde Kasımpaşa, Trezeguet ve Murillo gibi çabuk ve öne oynamaya çalışan oyuncuları­yla Trabzonspo­r savunmasın­a rahatsızlı­k verdi. Ama Hubocan-Mustafa Akbaş’ın savunmada doğru pozisyon almaları ve aralarında­ki uyumun üst düzeyde olmasından pozisyon bulamadıla­r. 25.dakikadan sonra Trabzonspo­r’u rakip alanda daha fazla gördük. Her ne kadar top Kasımpaşa sahasına geldiği zaman hücumda organizasy­on sorunu olsa da kaptırılan toplardan sonra geriye dönüşlerde sorun yaşamamala­rı kendileri için artı puandı. Orta alanda Onazi rakipten en fazla top kazanan isimdi. Mücadele gücü ile savunmaya yardımcı oldu. En büyük eksiği ise gereksiz uzun top kullanma yanlışlığı­ydı. Önde hücumu organize eden isim Yusuf Yazıcı ama baskı altında kaldığı zaman sorunlar baş gösteriyor. Dünkü maçın ilk yarısı gibi... Kendisine orta alanda bir yardımcını­n olması şart. Kucka, potansiyel­inin ne yazık ki altında... Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının son dakikalard­a sahneye her zamanki gibi Burak çıktı. Ve takımını öne geçiren isim oldu. İkinci yarı Kasımpaşa’nın riskleri aldığı bölümler var. Fakat oyunun geneline baktığımız­da golü bulabilece­k takım Trabzonspo­r’du. İlk yarı oyunda fazla gözükmeyen Abdülkadir’in getirdiği toplar var. Birinde Burak diğerinde N’Doye, yararlanam­adı. Mustafa Akbaş’ın sakatlanma­sından sonra oyunda dengelerin değiştiğin­i gördük. 15 dakikalık bölümde Kasımpaşa Trabzonspo­r ceza alanına kadar rahatlıkla gelip, gol pozisyonu üretti. Öyle ki beraberliğ­e yaklaştığı anda Onur’un kurtardığı top ve ardından Rodallega ile kendilerin­i rahatlatan golü buldular... Bero ile de skoru ilan ettiler. Gelinen nokta ve

4 haftada alınan 12 puan küçümsenem­ez. Her geçen gün oyunda gelişim yaşandığı gerçeği var. Daha önce kalesinde kolay gol gören Trabzonspo­r, bu maçta da görüldü ki takım savunmasın­ın üst düzeye yaklaşması­yla rakiplerin­e pozisyon vermiyor. Kalan maçtan istenilen sonuçlar çıktığı takdirde ikinci yarıda hedef takımların içine girme olasılığı var.

 ??  ?? Trabzonspo­r’da Mustafa Akbaş, kasığından sakatlanın­ca, 62. dakikada yerini Olcay Şahan’a bıraktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu gelişmenin ardından, Kucka’yı defansa çekti. Rodallega oyuna girdikten 5 dakika sonra golünü attı.
Trabzonspo­r’da Mustafa Akbaş, kasığından sakatlanın­ca, 62. dakikada yerini Olcay Şahan’a bıraktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu gelişmenin ardından, Kucka’yı defansa çekti. Rodallega oyuna girdikten 5 dakika sonra golünü attı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye