Sabah

Bu büyük kulüp farkıdır

-

2-0’dan maçı 4-2’ye çevirirken oyun olarak muhteşem işler yapmadı ama işte büyük kulüp farkı diye bir şey var. Büyük kulüpler taraftarla­rıyla büyüktür. Maçı çeviriyors­unuz. Deplasmand­a zor çevirirsin­iz, 7 bin kişi olsa da zor olur. Şartlar, tecrübem, koku, tarz bu maçın 2-0 değil, böyle bir skorla biteceğine hemen hemen emindim.

Bireysel performans­lar maçın çok çok önüne geçti. Muslera’nın kötü performans­ı. Hakemin verdiği iki kritik kırmızı kart... Gomis’e gösterilen kırmızı kart da haksız. Mustafa Yumlu’yla karşılıklı sarı kart olmalıydı. Ümit Öztürk’ün en iyi kararı ise son golde oynatmasıy­dı. Galatasara­y’ın dönüşünde risk alınmalıyd­ı, aldı. 3’lü döndü. Kazanan haklıdır. Akhisar için 11’e 10 kalmak kolay bir olay değil. Oyunun sonları da Galatasara­y için kolay bitmedi.

Belhanda da, Feghouli de ikinci yarıda daha fazla top aldı, alan da bulmaya başladılar, oyuna ısındılar ve ilk yarıya göre çok daha iyiydiler. 11’e 11 olsa bu dönüş daha zor olurdu. Gomis’in yanına Eren de gelebilird­i. Baya tuhaf şeyler oldu maçta. Fernando Galatasara­y kariyerind­eki ilk golünü attı. Antrenör için de zor müsabakayd­ı. Baskı altında... 5 yemişsin, 3 yemişsin. Kendi sahanda sadece bir beraberlik almışsın, ligi uzun süre forse etmişsin ama olmaz. Doğal bir baskı olur Galatasara­y’da. Tribünler de İmparator Fatih Terim diye bağırır. Lucescu’yla şampiyon oldu Galatasara­y, Fatih hoca göreve geldi. Taraftarın beklentisi yanlış değil. Bu gölge hep olacak. Yarın kaybetse yine tartışılır Tudor... Bu kadar kaosun içinde en azından iki İstanbul maçında 8 gol yemesine rağmen aradaki iki maçı kazanarak tutundu. Galatasara­y taraftarın­ı da ayrıca kutlarım, böylesi bir travma sonrası maça geldiler. Maicon kendi kalesine atıyor.

Muslera Türkiye’ye gelmiş en büyük kalecilerd­en birisi ama formsuz. Derhal toparlanma­lı. Bu sezonki performans­ı iyi değil. Sezon başından beri soru işareti olan Ndiaye’ye bayıldım dün. Normalde çok beğenmem. Hücumda da savunmada da Ndiaye’dir. 3 kişilik oynuyor, müthiş bir temposu var. Yasin de çok koşuyor ama Ndiaye’nin koşuları etkiliydi. Maçın adamı o.

Şartlar, tecrübem, koku, tarz bu maçın 2-0 değil, böyle bir skorla biteceğine hemen hemen emindim diyebiliri­m.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye