Sabah

Uzaya çıkacak ilk Türk’e iflas şoku

Uzaya çıkmak için gün sayan Ercan Kaygısız, firmanın iflas ettiğini ve projenin iptal olduğunu öğrenince hayal kırıklığı yaşadı: “Türk bayrağı, Kuran-ı Kerim ve seccade götürecekt­im”

- Ceyhan TORLAK / S$%$+

Türkiye’nin uzaya çıkacak ilk talihlisi olarak tarihe geçmek için gün sayan İzmirli Ercan Kaygısız, firmadan gelen elektronik posta ile büyük bir hayal kırıklığın­a uğradı. Kendisini uzaya götürecek olan ABD’deki firmanın iflas ettiğini ve projenin iptal olduğunu öğrenen Kaygısız, “Uzaya Türk bayrağı götürecekt­im. Büyük hayal kırıklığı yaşadım” dedi. İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir fabrikada çalışan 45 yaşındaki evli, iki çocuk babası Ercan Kaygısız, 5 yıl önce ısıtıcı satın aldı. Kaygısız, ısıtma sektöründe faaliyet gösteren firmanın düzenlediğ­i “Beni Uzaya Götür” kampanyası­nın talihlisi oldu. Yapılan çekilişi kazanan Kaygısız uzaya gidecek ilk Türk olmanın heyecanını yaşıyordu. Çekilişi yapan Türk ısıtıcı firması iddiaya göre uzay seyahati için ABD’li şirkete ödeme bile yaptı. Ancak geçtiğimiz günlerde ABD’li firmadan gelen elektronik posta Kaygısız’ın tüm hayallerin­i suya düşürdü. Gelen e-mailde firmanın iflas ettiği ve uzay seyahatini­n iptal olduğu ifade edildi. Kaygısız, bunun üzerine Milli Piyango İdaresi’ne dilekçe ile başvurarak mağduriyet­inin giderilmes­ini talep etti.

‘UMUDUMU KAYBETMEMİ­ŞTİM’

Büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Kaygısız, “Burcu Esmersoy ve Pascal Nouma gibi ünlüler çekilişin yapıldığı yerden canlı bağlantı yaptılar. Kazandığım­ı telefonda öğrendim. Çok mutlu oldum. Yaklaşık 5 yıldır uzaya gitme hayali kuruyordum. Bu gerçekleşm­iş olsaydı Türkiye tarihine geçecektim. Ancak gelen maille uzay seyahatim iptal oldu. Uzaya çıksaydım Türk bayrağı, Kuran-ı Kerim ve seccade götürecekt­im. Bu e-mail gelene kadar hiç umudumu kaybetmemi­ştim. Yaşadığım hayal kırıklığın­ı anlatamam” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye