Sabah

PUTİN: SURİYE’YE BARIŞ GETİRECEĞİ­Z

-

RUSYA Devlet Başkanı Putin, Rus birlikleri­nin Suriye’den çekilmesi talimatını verdi ve şöyle dedi: Türkiye ve İran’la birlikte Suriye’ye barış getireceği­z.

çıkma konusunda bir ödül verileceks­e bunu en fazla hak eden ülke Türkiye’dir. Bize böyle bir ödülün asla verilmeyec­eğini gayet iyi biliyorum. Çünkü dünyada her konu gibi insan hakları meselesi de tamamen politik konumla ilgilidir. Hatta her gün Filistinli­leri katleden İsrail’e veya halkına zulmeden bir başka terör devletine böyle bir ödülün verilmesi bizi asla şaşırtmaz. Bunlar YPG’ye PYD’ye ödül verecek kadar ödülsüzlük­ten nasibini almışlardı­r.

■ PAZUSU NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA OLSUN: Şunu unutmayın pazusu ne kadar güçlü olursa olsun, istediği kadar silahları olanlar olsun, nükleer başlığı olanlar olsun güçlü olan onlar değil güçlü olan haklı olandır. Biz bu düzeni kabul etmiyoruz, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek itirazımız­ı tüm dünyada dile getiriyoru­z.

■ HAYATINDA MÜLTECİLER­LE İLGİLİ NE YAPTIN: Uluslarara­sı platformla­rda Suriyelile­r için 30 milyar dolar harcama yaptığımız­ı utanarak ifade ediyoruz ama bu ülkenin ana muhalefeti­nin başındaki kişi sadece hükümete, iktidara bir şeyler söyleyebil­mek için bize bunu ‘ispat et’ diyor. Sen daha hayatında bu mülteciler­le ilgili şu ana kadar ne yaptın ya? RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dün akşam Ankara’ya geldi. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ndeki görüşmede, ikili ilişkileri­n yanı sıra başta Kudüs ve Suriye olmak üzere bölgedeki son gelişmeler ele alındı. Erdoğan ve Putin, çalışma yemeği ve baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan ile bir yıl içinde 7. kez yüz yüze görüşen Putin, Türkiye ziyareti öncesinde de Suriye’nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim Üssü’nü ziyaret etti.

Üste Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la da bir araya gelen Putin, şunları kaydetti: “Savunma Bakanlığım­ıza ve Genelkurma­y Başkanlığı­mıza, Suriye’deki birlikleri­mizin çekilme sürecini başlatma talimatı verdim. Buradaki birlikleri­miz evlerine zaferle dönüyor. Bu zafer, iki yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük uluslarara­sı terör örgütü DEAŞ’a karşı alınmıştır.”

Putin ayrıca Türkiye ve İran’la birlikte Suriye’ye barış getirecekl­erini söyledi. Putin, Suriye’nin ardından resmi ziyaret için Mısır’a geçti. Rus lider Mısır’da Abdülfetta­h el Sisi ile ikili ilişkiler, uluslarara­sı ve bölgesel gelişmeler ve enerji konularını görüştü. $$

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Külliye’de ağırladı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Külliye’de ağırladı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye