Sabah

Ünlü yönetmen cinayet kurbanı

Mustafa Kemal Uzun, evinde başına beyzbol sopasıyla vurulup bıçaklanar­ak öldürüldü. Uzun’un yönettiği bir dizide figüranlık yapan 19 yaşındaki O.A. tutuklandı

-

YÖNETMEN Mustafa Kemal Uzun (58) Şile’deki evinde öldürüldü. Cinayeti itiraf eden figüran O.A. adliyeye sevk edildi.

İstanbul Şile’de ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun (58) başına beyzbol sopası vurularak ve bıçaklanar­ak öldürüldü. Uzun’u öldüren yönetmenli­ğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alan O.A. (19) çıktı. O.A. gözaltına alındı. Uzun’un atv’de yayımlanan Kanatsız Kuşlar dizisinin de yönetmenli­ğini yaptı.

İstanbul Şile’de ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun’un (58) öldürüldüğ­ü ihbarı üzerine ekipler Çavuş Mahallesi’ndeki olay yerine gitti. Kapı kilitliydi, zile basıldı ancak açan cevap veren olmadı. Polis kapıyı kırarak içeri girdi. Uzun’un başı ezilmişti ve sırtında bir bıçak vardı. Cep telefonu ve cüzdanı alınmıştı ve otomobili de bahçede yoktu. Polis kamera görüntüler­ini inceledi ve görgü tanıkların­ı dinledi. Cinayeti O.A.’nın gerçekleşt­irdiği belirlendi. O.A. Beylikdüzü’nde gözaltına alındı. Üzerinden Uzun’un cep telefonu çıktı.

Emniyette sorgulanan O.A. ifadesinde “Uzun’un yönetmenli­ğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol aldım. Olay günü Mecidiyekö­y’de bir kafede buluştuk, sonra Şile’ye gittik. Burada da bir kafeye oturduk, çay kahve içtik. Bir balık restoranın­a geçtik. Yemek yedik. Daha sonra Uzun’un evine gittik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum. Cep telefonunu, cüzdanını ve otomobilin­i alarak Şile Taksi Durağı yakınların­a gittim. Burada aracı terk ederek taksiyle Altunizade Metrobüs Durağı’na geldim. Cüzdanını nereye attığını hatırlamıy­orum” dedi.

¶5OL SÖ=hNh TUTMAD,’

Polise kendisi teslim olan zanlının “Bana başka projelerde rol sözü verdi. Ama bu sözünü tutmadı. Kavga bu yüzden başladı” dediği öğrenildi.

49 film ve dizinin yönetmenli­ğini yapan Uzun, ulusal ve uluslarara­sı alanda 8 ödül almıştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye