Sabah

İnsanlığı ezen yalan... İnsan hakları!

-

EPeydir “insan Haklari” Lafini Işittiğimd­e Ürperiyoru­m; Hafiften Bir Asabim Bozuluyor. +ak, Çok Güzel Bir Kelime. Onda Bir Sorun Yok! Fertleri Hak/ Hukuk Çerçevesin­e Almak Da Güzel Elbette. Sorun “insan”da! Eşitmiş! Peki Kiminle? Nasil Biri? Komşusu Açken Tok Yatmayi Kendine Yediremiyo­r Mu? Ne Gezer!

Şu “hukuksal Eşitlik” Iddiasi Mesela...

İnsanliğin Dün Ve Bugün Olduğu Gibi Yarin Da Ayrimcilik­lar, Eziyetler, Yerinden Yurdundan Edilmeler, Ötekileşti­rmeler Yaşamasini Önleyecek Mi? Hayir!

★★★

Malum, 10 Aralik İnsan Haklari Evrensel Bildirgesi’nin Kabul Edilişinin 54. Yiliydi.

Birleşmiş Milletler Bildirgeyi ’de Kabul Etmiş, Türkiye 1949’da Kabul Eden Ülkeler Arasina Katilmişti.

1. Maddesini Hatirlatay­im Da, Aci Aci Gülümseyin. Büyük Yalani Başlatan Madde Şöyle: “bütün Insanlar Hür, Haysiyet Ve Haklar Bakimindan Eşit Doğarlar. Akil Ve Vicdana Sahiptirle­r Ve Birbirleri­ne Karşi Kardeşlik Zihniyeti Ile Hareket Etmelidirl­er.”

Ne Oldu? Birakin Gülümsemey­i, Öfkelenmey­e Başladiniz, Değil Mi?

1948’de Öyle Herhangi Bir Yil Değil. Mesela İnsan Haklari Evrensel Bildirgesi’nin

kabulünden birkaç ay önce ortadoğu’da yeni BIR ülke yoktan var edilmişti. adını biliyorsun­uz.

israil.

★★★

PEKI evrensel insan haklarının “evren” DEDIĞI yer neresi? bu sorunun CEVABI, yani o acımasız gerçek halkların kafasına dank EDELI çok oldu.

O evren batı ve müttefikle­rinden oluşan güç coğrafyası; küresel kapitalizm­in merkezidir.

ARADA sırada batılılara benzeyen “diğer dünyalılar” DA aralarına DAHIL ediliyorla­r. anlayacağı­nız...

oyunu baştan HILELI kuran (ve bu konuda arsızca yalanlar söyleyen) dünya sistemiyle KAVGA ETMEDEN ADIL BIR hak/ hukuk düzenini inşa etmek imkânsızdı­r.

NE yalan söyleyeyim, o konuda radikalim. insanlığın “aydınlanma” DENEN koyu karanlığa GEÇMEDEN önce bulunduğu yere; ipsiz sapsız bir özgürlüğe bağlı insan TARIFINDEN, allah’ın IPINE bağlı BIR insanın canlı ve cansız bütün varlıklarl­a hürmet bağına dönmesi gerekiyor.

 ??  ?? HAşmEt BABAOĞLU
HAşmEt BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye