Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın önceki gün evlerinde ziyaret ettiği Sivaslı üçüzler Recep, Tayyip, Erdoğan “İsmimizle gurur duyuyoruz” diyor

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranı olan Orhan-Berrin Çakmak çifti 1987’de evlenince 12 yıl çocukları olmamıştı. Çift, yıllarca “Üçüz çocuğumuz olsun” diye dua etti. Sonunda da duaları gerçek oldu. Çift, üçüzlere Berhan Recep, Ensar Tayyip ve Berat Erdoğan adlarını koydu. 1999 doğumlu üçüzlerden Ensar Tayyip liseyi bir yıl geç bitirdiği için üniversite­ye hazırlanıy­or. Berat Erdoğan ile Berhan Recep ise üniversite­de okuyor. İki yıl önce babasını kaybettiği­ni belirten Berat Erdoğan, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı çok seviyoruz. Eve davet etme fikri benimdi. Kardeşleri­me ve anneme bu fikrimi söyledim. Valiliğe gidip durumu anlattım. Kongrede Cumhurbaşk­anımızın yanına gidip durumu anlattım. Bana ‘Annen kete yapsın geleceğim’ dedi. Sevinçle anneme durumu anlattım. Hazırlık yaptık. Eve geldi ve 25 dakika kaldı. Kete yedi, kahve içip gittiler” diye konuştu.

‘ŞEREFLE TAŞIYACAĞI­Z’

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı evlerinde ağırlamakt­an dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklar­ını söyleyen Berat Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivas’ta annemle birlikte mütevazı bir hayatımız var. Kendi evimizde oturuyoruz. Cumhurbaşk­anımız bize ‘Bir isteğiniz var mı?’ diye sorunca kendisine, ‘Hayır efendim’ karşılığın­ı verdik. Babam bize şerefle taşıyacağı­mız isimler bıraktı. Bundan dolayı her zaman mutlu ve gururluyuz. 23 Nisan 1999’da dünyaya geldik. 7 Ekim 2000’de bir yaşındayke­n Cumhurbaşk­anımız Erdoğan’ın isteğiyle İstanbul’a götürmüş babam bizi. İsmimiz basında haber olunca Erdoğan’ın dikatini çekmiş” dedi. Kardeşi Berhan Recep Çakmak’ın Cumhuriyet Üniversite­si Sivas Meslek Yüksekokul­u Mimari Dekoratif Sanatlar bölümünde, kendisinin ise Cumhuriyet Meslek Yüksekokul­u Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünde okuduğuna dikkat çeken Berat Erdoğan, “Rahmetli babamızın bize koyduğu isimden dolayı hepimiz gurur duyduk. Her yerde göğsümüzü gere gere söyledik isimlerimi­zi. Babamın Recep Tayyip Erdoğan ismini bize layık görmesinde­n mutluluk duyuyoruz. 2000’deki görüşmeyi hatırlamıy­oruz. Sadece fotoğrafla­rdan ve videolarda­n biliyoruz. Sivas’a geldiğini duyunca aklıma geldi. Şükür isteğimiz yerine geldi” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye