Sabah

Rekor bize ne getirecek?

-

En büyük Türkiye… Hem de açık ara… Büyümede niceliği ispatladık, Küresel Kriz hariç 15 yıldır srGr lebilirliğ­ini de… Toplumun her kesimine katkı sunarak kaS sayıcılığı, yatırıma ve üretime doğru meyledici niteliğiyl­e Ge…

Bu rekorun ekono miye çok katmanlı katkısı olacağı aşikâr… Özetleyeli­m

İSTİHDAM: dift haneli büyüme, işsizliği yeniden tek haneye çekecek. Her yıl 600 bin gence iş bulmak zorunda olan Türkiye, sürdürüleb­ilir büyümesiyl­e birlikte yeni iş imkânları ve istihdam pozisyonla­rı oluşturaca­k.

YATIRIM Makine ve teçhizatın katkısı, Kredi Garanti Fonu kaynakları­nın yatırıma yönlendiği­nin işareti… Gelecek dönemlerde büyümenin garantisi…

YABANCI SERMAYE Doğrudan yabancı sermaye girişi artacak. Türkiye’nin bu zor coğrafyaya rağmen güvenilir liman algısı tırmanacak.

GÜVEN Piyasa aktörlerin­in geleceğe bakışı olumlu hale geliyor ve bu daha dinamik piyasa demek. Geleceğe dair beklentile­r yükselecek, güven duygusu daha fazla yatırımcıy­ı cezbedecek.

ENFLASYON Kalıcı düşüşün müjdesi… Arz artışı fiyatları geriletece­k, endeksleri rahatlatac­ak. FAİZ Düşük enflasyon, faiz baskısını azaltacak, faizler inişe geçecek.

TASARRUF Öteden beri kanayan yaramız tasarruf açığının kapanmasın­a olumlu katkı sunacak.

KREDİ NOTU Yakında derecelend­irme kuruluşlar­ı kalıcı ve kapsayıcı büyümeyi önce görünümler­i pozitife çevirmeye ve sonrasında not artışına yansıtacak­lar.

KÜRESEL ÇEKİM Eşsiz konumuyla ülkemiz, teknolojid­en bilim insanına, emekten beyin göçüne dek küresel cazibe merkezi olma yönünde daha cazip hale gelecek.

NİTELİK 5ekor büyüme ile nitelik aşamasını geçen Türkiye ekonomisin­de inovasyon gibi adımlar, projeye, endüstriye döndükçe ürettikler­imizin kilogram fiyatı tırmanacak, ihracatın hamalı değil efendisi olma yönünde ilerleyece­ğiz.

KAPSAYICIL­IK Büyüyen ekonomide vergi gelirleri de tırmanacak, sağlık, eğitim, fakirlikle mücadele ve küresel yardımlara daha fazla kaynak aktaracağı­z.

seref oguz#sabaK com tr

 ??  ??
 ??  ?? Şeref OĞUZ
ÖNERİ-YORUM
Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye