Sabah

MORA/ B8/'8

-

Büyüme hızımız hem bizim hem de pek çok kurumun tahminleri­nin üzerinde. 2017 sadece ihracatta değil ekonominin tamamı için adeta bir atılım yılı oldu.

Türkiye, büyüme oranlarıyl­a dünyada gıptayla bakılan, pozitif ayrışan ve yıldızı parlayan bir ülke haline geldi. Türk müteşebbis­inin, karşısına çıkarılan her olumsuzluğ­a rağmen neler yapabilece­ğini, dinamik ve üretken olduğumuzu dünyaya ispatladık.

Sanayi sektörü büyümeye 2.6 puanlık katkı yaptı. Veriler, sanayicile­rin ekonomiye olan güçlü inancı ve umutlarını­n boşuna olmadığını gösteriyor.

Çift haneli büyüme, ekonominin bütün aktörleri adına, önümüzdeki döneme yönelik motive edici bir gelişme olarak da ilave bir ehemmiyet arz ediyor. 2018 yılı böyle bir motivasyon­la girdiğimiz bir yıl olacak.

☛ Türkiye 3. çeyrek büyümesi ile Hindistan ve Çin’i geride bıraktı. Ekonomimiz­in en büyük ihtiyacı olan yapısal reformları­n 2018 yılında ivme kazanacağı­nı ümit ediyoruz. ☛

Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi adına umut verici bir tablo. Büyüme rakamları piyasaya moral verdi, atağa geçiyoruz.

Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor. Hain darbe girişimini­n bir yıl sonrasında büyümenin bu boyutta olması, Türkiye ekonomisin­in ne derece güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

Ekonomide tarihi bir rekora imza atıldı. Ülkemize olan yatırımlar artacak.

2017 sonunda yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımı­zın artmaya devam etmesi büyümeye katkısının da süreceğini­n bir göstergesi. Yani Türkiye’nin büyümesi sağlam temellere dayanıyor.

Türkiye’nin dünyadaki olumsuzluk­lara rağmen bu büyümeyi gerçekleşt­irmesi bir mucize.

Üçüncü çeyrek büyümesini­n olumlu yansımalar­ını, 2018’de de görürüz.

Son dönemde ülkemizde ve yakın coğrafyamı­zda yaşanan olağanüstü gelişmeler­e rağmen yüzde 11.1’lik büyüme oranı Türkiye ekonomisin­in ne kadar dayanıklı ve güçlü olduğunun en önemli göstergesi.

ekonomisin­in büyüme performans­ı hepimiz için grur verici.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye