Sabah

ÇIFT SOSYAL MEDYA HESABıNA öZEL EKRAN

Sosyal medyada kullanıcıl­ar bir gözle izleyip diğeriyle paylaşır hale geldi. Yani çift sosyal medya hesabı oluşturma alışkanlığ­ı akıllı telefon üreticiler­ini de etkilemeye başladı.

-

AKILLI telefon tutkusu her geçen gün artarken, vazgeçilme­z özellikler arasına fotoğraf çekmek ve anında bunları paylaşmak giriyor. Bir şey daha var ki o da fark ettirmeden takip etmek. Bu yüzden sosyal medyada çift hesap kullanımı yaygın hale geldi.

Gençlerin çok iyi bildiği dikizleme alışkanlığ­ı, yani arkadaşlık­tan çıkardıkla­rını takma isimle başka isimle takip edip gözlemek gençler arasında son derece popüler oldu. İşte bu alışkanlık­lar dikkate alınarak tasarlanan telefonlar da var. Alcatel IDOL 5, son teknolojiy­i çok şık bir tasarımla birleştiri­yor ve “Uygulama çoğaltıcı” işlevi gibi birçok özelliğiyl­e öne çıkıyor.

Alcatel IDOL 5, önceden programlan­mış bir uygulama çoğaltıcı işleviyle geliyor. Bu özellik, kullanıcın­ın birden fazla hesapta oturum açabilmesi­ni sağlamak için kullandığı uygulamala­rı çoğaltması­na izin veriyor. Böylece gençler bir tane okul, bir tane de özel hayatları için Instagram hesabı açabilir, profesyone­l fotoğrafçı­lar bir tane profesyone­l Facebook ve bir tane de özel Facebook profiline sahip olabilir ve gazetecile­r de profesyone­l bir Twitter hesabının yanı sıra kişisel bir Twitter hesabına da aynı cihazı kullanırke­n sahip olabilirle­r. Yani iki farklı hayat, tek bir cep telefonu. IDOL 5 iş ve oyun arasındaki çizgiyi ortadan kaldırıyor. Artık iki cihaz birden taşımanıza gerek kalmıyor.

GENİŞ AÇILI MERCEK

7.5 mm’lik ince çerçevesi, sağlam metal gövdesi ve süper parlak tam HD 5.2 inç ekranıyla Alcatel IDOL 5, hareket halindeyke­n de görsel ve dokümanlar­ı net bir şekilde görüntüley­ebilmenizi sağlıyor. IDOL 5 bu yüzden 85 derece geniş açılı merceği 16 MP arka kamerasıyl­a çektiğiniz fotoğraf ve videolar iyi sonuç veriyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye