Sabah

İŞÇI ÖLDÜ, CHP’LI BAŞKAN VATANDAŞI TARTAKLADI

bakırköy’deki yıkım çalışmasın­da başına DEMIR düşen işçi öldü. önlem alınmadığı için protesto EDEN vatandaşı zabıta darp, CHP’LI başkan kerimoğlu ISE “gününü göstereceğ­im” DIYE TEHDIT etti

- Barış SÖZAL

HAKKINDA daha önce yıkım kararı çıkartılan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin dünkü yıkım çalışmalar­ında talihsiz bir kaza yaşandı. Toz oluşarak çevre kirliliği yaratmamas­ı için tankerle inşaat enkazı üzerinde sulama yapan Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli işçi Mustafa Yılmaz’ın (50) üzerine demir kiriş düştü.

ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

Olay yerinde yaşamını yitiren Mustafa Yılmaz’ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilir­ken, Yılmaz’ın mesai arkadaşlar­ı fenalaştı, bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Evli ve 3 çocuğu bulunan Mustafa Yılmaz’ın bir oğlunun Kars’ta askerlik yaptığı öğrenilirk­en, olay yerine gelerek incelemele­rde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile tesislerin yetkililer­i arasında tartışma çıktı. Kalabalıkt­aki bazı kişiler, belediyeni­n yeterli önlemleri almadan yıkımı yaptığını savununca zabıtaları­n saldırısın­a uğradı. İddialara göre CHP’li Başkan Bülent Kerimoğlu da kendisine tepki gösteren bir vatandaşın üzerine yürüyerek, “Gel buraya gününü göstereyim” sözleriyle tehdit etti. Şirket yetkililer­inin Başkan Kerimoğlu’ndan şikayetçi olduğu öğrenildi.

“BİR ŞEY SÖYLEMEDİM”

Spor Vakfı yöneticisi Şeref Varan, “Bu işçinin ölümünden sorumlu Bülent Kerimoğlu. Diğer sebebi de belediye başkanının buraya gelip de ana avrat küfür edip kendi seçmeninin üzerine yürümesidi­r. Beni görür görmez üzerime yürüyen bir belediye başkanı bu. Bize saldırdı. Bana küfür etti. Yani biz buradayız işletmeciy­iz diye buranın sahibiyiz diye küfür ediyor. Bizim binamız yıkılıyor. Ben bir şey söylemedim” diye konuştu.

HEM SUÇLU, HEM GÜÇLÜ

Yaşanan tartışmanı­n ardından bir açıklama yapan Kerimoğlu, “Şahsıma yönelik sözlü saldırıda bulunarak provokatif bir eylem gerçekleşt­iren saldırganl­ar hakkında suç duyurusund­a bulunacağı­z. Ayrıca olayda ihmal olup olmadığıyl­a ilgili Belediyemi­z ve Savcılık tarafından soruşturma başlatılmı­ştır” dedi.

 ??  ?? MustAFA YılmAz
MustAFA YılmAz
 ??  ?? ŞErEF 9ArAn
ŞErEF 9ArAn

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye