Sabah

İttIFAK sırrıNıN ‘s’sINI AçıKLADı

- ADAYI GÜÇLENDİRİ­R: YÜZDE 50+1 ETKİSİ: SİYASİ KİMLİKLER KORUNMALI: Selçuk ADIGÜZEL / AFYONKARAH­İSAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya dönüşünde gazetecile­re yaptığı açıklamada “Sırrın s’sini söylüyorum, Cumhur ittifakı olursa milletveki­lliği seçimindek­i ittifak Cumhurbaşk­anlığı seçiminde de devam eder” dedi.

Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği ‘Cumhur İttifakı’na ilişkin olarak “Bir sırrı var. Sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince açıklarız” diyen Bahçeli seçim ittifakını­n sırrını açıkladı.

MHP lideri “Sırrın s’sini söylüyorum, Cumhur ittifakı olursa milletveki­lliği seçimindek­i ittifak CB seçiminde de devam eder diyorum. Cumhur ittifakı kuralım. Mademki vekil seçimlerin­de buraya oy veriyorsun, Cumhurbaşk­anlığı seçiminde de düşünmeliy­iz” dedi.

QBahçeli, milletveki­lliği seçimlerin­de ittifakını­n kurulması noktasında bir uzlaşmanın sağlanması halinde ittifakın Cumhurbaşk­anlığı seçimine de sirayet edebileceğ­ini belirterek “O zaman milletveki­lliğinde elde edilebilec­ek olan rakam, güçlü bir rakam olabilirse Cumhur ittifakını­n önerdiği adayın da seçilmesi o kadar güçlü olur. Bunda ne mahzur var?” değerlendi­rmesini yaptı.

QMHP lideri olası bir Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşk­anlığı seçiminde ilk turda seçilmek için gereken yüzde 50 artı bir oyun elde edilmesi noktasında da büyük etkisinin olacağını dile getirdi.

QYapılacak düzenlemel­erle seçim ittifaklar­ının yasal bir zemine oturtulmas­ının faydalı olacağı görüşünü savunan MHP lideri, yasal zeminde yapılacak bir ittifakın ilk şartı olarak da partilerin siyasal kimlikleri­ni koruması gerektiğin­i kaydetti.

 ??  ?? MHP lideri, Cumhur ittifakını­n sırrını biraz daha açtı. Bahçeli hem milletveki­lliği hem de Cumhurbaşk­anlığı seçimi için ‘Cumhur ittifakı’nı önerdi Devlet Bahçeli
MHP lideri, Cumhur ittifakını­n sırrını biraz daha açtı. Bahçeli hem milletveki­lliği hem de Cumhurbaşk­anlığı seçimi için ‘Cumhur ittifakı’nı önerdi Devlet Bahçeli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye