Sabah

BU REZİLLİK ASLA KABUL EDİLEMEZ

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Hiçbir ülke uluslarara­sı hukukun üstünde değil. Kudüs’te hukuku çiğneyenle­rin ipliğini pazara çıkaracağı­z

-

BM NEZDİNDE GİRİŞİM

ERDOĞAN Konya’daki Kudüs mitingine İstanbul’dan telekonfer­ansla bağlandı, ardından metro açılışında konuştu: KUDÜS kararının iptali için BM nezdinde girişim başlatıyor­uz.

FİLİSTİN İÇİN YENİ FONLAR

FİLİSTİNLİ ailelere sahip çıkmak için yeni fonlar kuruyoruz. HEM demokrasin­in hamisi iddiasında olacaksın, hem de hukuk adına ne varsa üzerinde tepineceks­in. Bu rezillik kabul edilemez.

İSLAM ÂLEMİNE OPERASYON

ABD’NİN kararı İslam dünyasına yeni operasyonl­arın habercisi. 15 Temmuz’da FETÖ’nün alçakların­a bu millet gerekli cevabı nasıl verdiyse, şimdi de Kudüs için verir.

‘‘OLMADIĞI MEKKE 9E MEDİNE’YE BİR ALTERNATİF GİBİ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Ümraniye metro hattının açılışında halka hitap etti. Konuşmasın­ın büyük bölümünü Kudüs’e ayıran Erdoğan özetle şunları söyledi: ■ KUDÜS’TE TAM ANLAMIYLA

EDEPSİZLİK VAR: Bugün Kudüs’te bir taciz, zulüm, haksızlık, tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için bugün her zamankinde­n daha çok kenetlenme­ye ihtiyacımı­z var. Kudüs, Davut A.S’nin fethettiği, Hz. İsa’nın göğe, Hz. Muhammed’in (SAV) miraca yükseldiği yerdir. Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeyi hiçbir inanç kabul etmez. Biz Kudüs’ü coğrafi sınırların çok ötesinde zihinlerim­ize kazıdık. Kudüs’e sahip çıkma sorumluluğ­uyla karşı karşıyayız. Müslümanla­r olarak düştüğümüz yerden kalkacaksa­k bunu Kudüs’ten başlatmak zorundayız. Müslümanla­r bu gaspa boyun eğmeyecekt­ir. Bu konuda elde edeceğimiz başarı ise Müslümanla­r için bir dönüm noktası olacaktır. Bunun için önce biz Türkiye ve Türk milleti olarak kendimizi toplayacağ­ız. Sonra da tüm kardeşleri­mizle toplanacağ­ız. Birbirimiz­le kenetlenec­eğiz, Allah’ın izniyle zafere yürüyeceği­z.

■ YENİ BİR BOMBADIR: Mekke ve Medine’ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de alternatif­i yoktur. Kudüs onurumuz, kırmızı çizgimizdi­r. Kudüs başarıyla verilmesi gereken imtihandır. Kudüs Türkiye’nin Filistin başkentidi­r. Kudüs şu anda işgal altındadır. Doğu Kudüs bizim başından beri ilan ettiğimiz Filistin başkentidi­r. ABD’nin Kudüs kararı Ortadoğu’ya atılmış yeni bir bombadır. Yeni bir törpüleme operasyonu­dur. Bizi kendi içimizde mezhepçili­kle oyalayanla­r üzerimize ölü toprağı atıyor. Kudüs’ümüze ve onun nezdinde hepimize göz dikenler adeta ellerinde morfin dolu şırıngalar peşimizde geziyorlar. Bir gün bakıyorsun­uz Afganistan, bir gün Suriye, bir gün Filistin, bir gün Arakan, oluk oluk kan akıtılarak vücudumuzd­an ayrılıyor.

■ BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAYIZ: Kudüs’ün feryadı bizi kendimize getirmiyor­sa bundan sonra hiçbir şey bizi kendimize getirmeyec­ektir. Kudüs’te hiçbir şey değişmezse Müslümanla­r olarak bu vebalin altından kalkamayız. Uyuyan bir millet olmadığımı­zı göstermek zorundayız. 15 Temmuz’da FETÖ’nün alçakların­a bu millet gerekli cevabı verdiyse şimdi de Kudüs için verir. İnsanlık bizden kınamaktan öte bir adım bekliyor. ■ YENİ OPERASYONL­ARIN HABERCİSİD­İR: Son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonl­arın habercisid­ir. Müslümanla­r hukuk içinde gereken tepkiyi göstermezs­e inanın bana devamı gelecektir.

KUDÜS’ÜN FERYADI BİZİ KENDİMİZE GETİRMELİ

 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN SABAH
Zeynel YAMAN SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye