Sabah

TALİMATIN EN SOMUT BELGESİ!

ABD’deki kumpas davasında savunma tarafı, Gülen’in FETÖ üyesi hâkimlere gönderdiği mektubu ortaya çıkardı. Mektupta, hâkimlere “Onları serbest bırakın” talimatı yer alıyor

- Fatih ULAŞ-Ali OKTAY/SA%A+

ABD’deki kumpas davasında savunma avukatı Todd Harrison, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in, Türkiye’deki tutuklu FETÖ sanıkların­ın serbest bırakılmas­ı için hakimlere gönderdiği imzalı mektubu ortaya çıkardı. 19 Nisan 2015 tarihli mektupta Gülen, FETÖ üyesi hakimlere, tutuklu sanıklar için “Onları rahatlıkla serbest bırakın” talimatını veriyor. İstanbul Başsavcılı­ğı’nın ele geçirdiği o talimat mektubuyla 25 Nisan 2015’te çok sayıda FETÖ üyesi tahliye edilmek istenmişti.

MEKTUPLA TAHLİYE

Savcılık soruşturma­sında Zaman gazetesi yöneticile­rinden Fevzi Yazıcı’nın, Gülen ve hakimler arasında kurye olarak görev yaptığı saptandı. Yazıcı’nın 8 Nisan 2015’te ABD’ye gittiği, 18 Nisan’da Türkiye’ye döndüğü ve 20 Nisan’da ise tahliye kararların­ın verildiği belirlendi.

KAMİKAZE HÂKİMLER

Mektupla verilen talimat sonrası, İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer tarafından, Yakup Saygılı, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, 17-25 Aralık belgelerin­i kaçırıp halen devam eden ABD’deki kumpas davasında tanık olarak ortaya çıkan polis memuru Hüseyin Korkmaz, Hidayet Karaca ve 70’in üzerindeki FETÖ’cü polis hakkında 5 dakikada toplu tahliye kararı verilmişti. Ancak gece yarısı gelen bu yargı darbesi farkedilin­ce tahliyeler engellenmi­ş iki isim de açığa alınmıştı.

SAVCILIK: EN SOMUT BELGE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, belgeye ilişkin yaptığı açıklamada örgüt liderinin mektupla aynı tarihte yani 19 Nisan 2015’te yaptığı bir sohbet videosunda da “Onları en çabuk zamanda, çok rahatlıkla salıver” dediği belirlendi. Açıklamada, “ABD’deki sözde dava, FETÖ’yü ABD üzerinden diriltmeyi amaçlayan ve Türkiye Cumhuriyet­i’ni hedef alan bir kumpas davasıdır. Bu sözde dava üzerinden 17-25 Aralık, MİT TIR’larının durdurulma­sı, Selam Tevhid kumpasları meşrulaştı­rılmaya çalışılmak­tadır. En önemli aktörleri de firari emniyet ve yargı mensupları ile işbirliği içinde çalışan yabancı istihbarat servisleri­dir” ifadeleri yer aldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Fevzi Yazıcı’
Fevzi Yazıcı’
 ??  ?? Metin Özçelik
Metin Özçelik
 ??  ?? Mustafa Başer
Mustafa Başer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye