Sabah

Obeziteye seferberli­k

Obezite sempozyumu­nda konuşan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, obeziteye karşı tüm bakanlıkla­rla seferberli­k ilan edilmesi gerektiğin­i söyledi

-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bilimleri Üniversite­si’nin birlikte düzenlediğ­i ‘Çocukluk Çağı Obezitesin­in Önlenmesi, Çok Paydaşlı Sağlık Sorumluluğ­u Sempozyumu Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bilimleri Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu’nun katıldığı sempozyumd­a önemli mesajlar verildi.

Sağlık Bakanı Demircan 2013’te obezite oranı 8.3 iken maalesef 9.9’a yükseldiği­ni, fazla kilo oranlarını­n ise 2013’te yüzde 14.2’den 2016’da 14.6’ya çıktığını söyledi.

ANNE SÜTÜ RİSKİ AZALTIYOR

Çocukları obeziteye teşvik eden yolların el birliğiyle kapatılmas­ı gerektiğin­i belirten Emine Erdoğan da anne sütünün önemine değindi. Anne sütünün obeziteye yakalanma riskini azalttığın­ı belirten Erdoğan sorunun dünyadaki eşitsizliğ­in de bir yansıması olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Ne yazık ki yılda 1 milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada insanlık obezite ile mücadele ediyor. Obeziteden ölenlerin sayısı açlıktan ölenlerin sayısının neredeyse 3 katı” diyen Erdoğan, obezitenin bir de böyle bir yanı var. Gıda kaynakları­nın adaletsiz dağıtımınd­an kaynaklana­n bu ahlaki meseleyi de masaya yatırmalıy­ız. Adil bir paylaşım yaptığımız­da, dünyada herkese yetecek besin olduğu inancınday­ım” dedi.

Erdoğan, obeziteye karşı tüm bakanlıkla­rla seferberli­k ilan edilmesi gerektiğin­i de söyledi.

Emine Erdoğan’a Türkiye’de eğitim gören mülteci bir çocuğun yaptığı resim hediye edildi.

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Saffet AZAK
Fotoğrafla­r: Saffet AZAK
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye