Sabah

İsrail’in Türkiye’ye ihtiyacı var

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, Kudüs krizini değerlendi­rdi. Özdemir, “Kudüs süreci çözülür. Çünkü, İsrail’in gaz hattı için Türkiye’ye ihtiyacı var” dedi

-

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair açıklamala­rda bulundu. ABD’nin Kudüs açıklaması­nı bir skandal olarak niteleyen Özdemir, “20 yıldır bu konu gündemdeyk­en böyle bir konu neden bugün gündeme geldi? Liderlerin daha akılcı davranması gerekiyor. Dine dayalı huzursuzlu­klar çok derin uçurumlar bırakıyor. Aklıselim adımların atılacağın­a inanıyoruz ve bundan vazgeçmele­rini bekliyoruz. Umarım bir ara yol bulunur, bulunmalı” dedi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Doğu Kudüs’ü başkent olarak tanıma kararını destekledi­klerini aktaran Özdemir, “Cumhurbaşk­anımızın davetiyle İstanbul’da gerçekleşe­n bu toplantı son yıllarda katılımı en yüksek ve fonksiyone­l olarak amaca en uygun toplantı oldu” değerlendi­rmesinde bulundu. Kudüs sürecinin bir çözüme kavuşacağı­nı düşündükle­rini aktaran Özdemir, İsrail’in Türkiye’ye ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Özdemir, “İsrail’in gazını satması gerekiyor. Bunun için Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya ile EastMed doğalgaz boru hattı projesi için mutabakat zaptı imzaladı ancak bu hat fizıbıl değil. Bu hat maliyetler­i yükseltiyo­r. Dolayısıyl­a Avrupa’ya ulaşacak en ekonomik yol Türkiye üzerinden. Başka türlü bu maliyetler­le rekabet edemezler. İsrail’in Türkiye’ye ihtiyacı var” diye konuştu.

DÜNYA İTİBAR ETMEZ

Limak’ın da iş ortağı olduğu Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TANAP projesinde­ki son gelişmeler­le ilgili de bilgi veren Özdemir, projenin tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Özdemir, “2017 yılının sonu itibarıyla gaz Eskişehir’e getirilece­k. 2018 sonunda da Yunanistan sınırına yetişecek. Proje inşallah tam zamanında bitecek” ifadelerin­i kullandı. Zarrab davasıyla ilgili de yorum yapan Özdemir, “Zarrab davasının ABD’de bir zorlamayla bu noktaya getirildiğ­ine inanıyorum. Bu dava dünyada itibar görmez” şeklinde konuştu.

Turizmde de faaliyet gösteren Limak Grubu’nun bazı otellerini­n yenilenmey­e ihtiyaç duyduğunu belirten Nihat Özdemir, “Otellerin tahsis süreleri 49 yıl uzatıldı. Ya otelleri yıkıp yeniden yapacağız ya da yenileyece­ğiz. Mutlaka bir çalışma planlıyoru­z çünkü turizmin geleceği parlak” dedi.

 ??  ?? betul.alakent@sabah.com.tr EKONOMİ Nihat Özdemir
betul.alakent@sabah.com.tr EKONOMİ Nihat Özdemir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye