Sabah

ŞAMPİYONLU­ĞUN ŞİFRESİ YERLİLERDE

-

son yıllarda devre aralarında aldığı transferle­rde asla nokta atışı yaptığını görmedim. Duygun Yarsuvat, başkan olduğunda Galatasara­y hiç transfer yapmamıştı. Ama takım içinden Yasin’i Hamza Hamzaoğlu yeni bir transfer gibi kazandı ve Galatasara­y şampiyon oldu. Bu şampiyonlu­kta Yasin’in takıma katkısı da fazla oldu. Yarsuvat yönetimind­e başkan Dursun Özbek mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı­ydı. Eğer Asamoah ya da Filipe Luis alınmayaca­ksa Galatasara­y takım içinden bazı oyuncuları kazanmalı. Kim bu oyuncular? Selçuk İnan, Yasin ve Sinan Gümüş.. Sivas Belediye ile oynanan iki kupa maçını A Spor ekranların­da yorumladım.. Gerçek şu ki; kadroda yer alan oyuncular ideal kadroyla rekabet etmeyi bırakmış.. Bu eksikliği tamamen oyunculara yüklemek hata olur. Çünkü Hamza Hoca’nın oyuncu kazanma konusunda gösterdiği çabayı maalesef İgor Tudor göstermiyo­r.. Tudor yabancı hoca mantığıyla, “Devre arası oyuncu alalım” diyor.. Şampiyonlu­k duygusunu sadece yabancı oyunculara yüklemek büyük hata olur BAŞKAN Dursun Özbek’in aile ortamını güçlendirm­ek için verdiği sinerji yemeğinde Tudor’un öğrencisi Emrah’a yaptığı “Kulak işaretini” çok çirkin buldum. Galatasara­y’da birçok teknik adam çalıştı. Hepsi takımla defalarca birlikte yemekler yedi ve hiçbiri böyle bir hareket yapmadı. Atlet giydiği ve ciklet çiğnediği için eleştirile­n ve uyarılan Tudor’a yarın bir oyuncu Başkan’ın da olduğu ortamda aynı “Kulak işaretini” yapsa ne olur? Hoca futbolcusu ile böyle yüz göz olursa yarın o futbolcu astar ister... İhtiyaç varsa, bütçe uygunsa kaliteli oyuncular da bulunabili­rse transfere sıcak bakılabili­r. Ancak oyuncu almak için sıradan oyuncu almak yanlış olur.

Hamza hoca döneminde performans­ı yükselen Sinan Gümüş eğer bugün, “Mehter takımı” zihniyetin­de bir görüntü veriyorsa bu tamamen oyuncuya mal edilemez. Tudor, “Müthiş sol ayağı var. Santrfor konumunda daha etkili olur” diye görüş belirttiği Sinan’ı kazanmak için oyuncusuna güven vermeli, ona inanmalı ve neler yapabilece­ğini hatırlatma­lıdır. Galatasara­y’ın saha içinde hem bir lideri yok hem de takımı ateşleyece­k “Braveheart” gibi bir oyuncusu yok.. Tudor tipi teknik adamlar zaten lider olarak kendilerin­i görürler asla saha içinde oyunu yönetecek bir lider istemezler.

Galatasara­y’ın kazandığı son üç şampiyonlu­ğun hafıza kartları Selçuk İnan ile Muslera’dır.. Muslera’ya hata yaptığında gösterilen

LEVENT TÜZEMEN

tolerans maalesef Selçuk İnan’a gösterilmi­yor. Bence bu bir haksızlıkt­ır. Yerli oyuncunun sinerjisi olmadan şampiyonlu­k isteğini ve duygusunu tamamen yabancı oyuncuları­n omuzlarına yüklemek büyük bir hata olur. Tudor, Selçuk İnan’ı ikinci yarı kazanmalıd­ır ve Fernando ile birlikte oynatmayı düşünmelid­ir. Selçuk-Fernando ikilisi, Galatasara­y’da Melo-Selçuk ikilisinin verimliliğ­ini yaratır. Son Akhisarspo­r maçında forvet arkası oynayan Ndiaye’nin sağladığı katkıyı göz önüne alırsak, Senegalli yıldızı Tudor artık Fernando’nun yanına hapsetmeme­lidir. Ndiaye forvet arkasında gol atma ve attırma adına müthiş verimli olur. Sportif Direktör Cenk Ergün büyük paralara aldıkları Ndiaye’nin forvete yakın oynaması konusunda Tudor’la görüşmelid­ir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye