Sabah

‘MEYDANI KUMPASÇILA­RA BIRAKMAYIZ’

hsküdar hmraniye metro hattinin açilişini yapan cumhurbaşk­ani, silahla yapamadikl­arini kumpasla ekonomi üzerinden yapmak isteyenler­e meydani birakmayac­aklarini söyledi

-

TÜRKİYE’NİN ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye hattı Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Erdoğan, konuşmasın­da “Silahla, kumpasla başaramadı­klarını ekonomi ile yapmaya çalışanlar­a bu meydanı bırakmıyor­uz. Bu açılış onlara en güzel cevaptır” dedi.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-ÜmraniyeÇe­kmeköy-Sancaktepe metro hattının ÜsküdarÜmr­aniye etabı, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Etaplar tamamlandı­ktan sonra Üsküdar-Sancaktepe arasını 27 dakikaya indirecek hattın açılışında konuşan Erdoğan, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasına ilişkin, “Ataşehir’i de zaten arkadaşlar­ımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterin­de bu var yapısında bu var” dedi.

MANKAFALIK­TAN KAYNAKLANI­YOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanı­yor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerele­rinde sürekli bunu zikretti. Kalkmış dün akşam yine bir şeyler konuşuyor. Sen 15 Temmuz gecesi 23:17’de Atatürk Havalimanı­nda’ydın... Benim halkım da oradaydı. Adamları tanklarla görüşüyor ve oradan Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidiyor, ne diyor: ‘O gece olaylar nedeniyle oteller kapalıydı, onun için eve gittik.’ O gece darbeyi kahvesini yudumlayar­ak izledi beyefendi. Daha önce ‘böyle bir girişim olursa tankların önünde ben dururum’ diyordu.”

AÇILIŞ EN GÜZEL CEVAP

Üçüncü çeyrekte büyümenin yüzde 11.1 ile rekor kırdığını hatırlatan Erdoğan, “İlk üç çeyreğin ortalaması 7.4. Buna rağmen hâlâ Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Üstelik bunlara ana hıyanet partisi de katılmış. Buranın ekmeğini yiyip, suyunu içip de bu ülkenin düşmanları­na, onların değirmenle­rine su taşıyanlar­a, milletimiz sandıkta Mart ve Kasım 2019’da gereken cevabı verecektir” dedi.

Meydanı sokakları kaosa sürüklemek isteyenler­e, çukur kazarak vatanı bölmeye çalışanlar­a bırakmadık­larını anlatan Erdoğan, “Silahla, kumpasla başaramadı­klarını ekonomi ile yapmaya çalışanlar­a bu meydanı bırakmıyor­uz. Bu açılış da onlara en güzel cevaptır. Avrupa Parlamento­su, 100 milyon euroluk kesintiye gitmiş. Yahu senin bu kesintinde­n ne olur ya?” diye konuştu. İstanbul’da belediyeyi CHP’den devraldıkl­arında solunacak hava olmadığını anlatan Erdoğan, “O günlerden bugünlere getirdik. Sizlerin desteği olduğu müddetçe varsın yedi düvel üstümüze gelsin” dedi.

 ??  ??
 ?? Editör: 'LOHN *h1*gR Tasarım: SHoLO KA<A ?? Berat Albayrak Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan
Editör: 'LOHN *h1*gR Tasarım: SHoLO KA<A Berat Albayrak Binali Yıldırım Recep Tayyip Erdoğan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye