Sabah

BERABER YÜRÜYELİM REİS’İM

‘Ayağa kalkamaz’ denilen 15 Temmuz gazisi Ahmet Kahraman, 17 ay sonra robotla ilk adımını attı ve Cumhurbaşk­anı’na çağrı yaptı

-

AHMET Kahraman iki çocuk babası bir muhasebeci­ydi. Hain FETÖ darbesine karşı göğsünü siper etti. Yaralananl­arı taşırken darbeciler­in kurşunu göğsünden girdi, omurgasına saplandı.

DOKTORLAR “Yaşaması mucize” dedi. 3 büyük ameliyat geçirdi, omurgasına 10 vida takıldı ve hayata tutundu. Bu kez de “Yatağa mahkum olacak” denildi. Ama devletin sağladığı 95 bin dolarlık robot sayesinde 520 gün sonra ayağa kalktı.

95 BİN DOLARLIK ROBOT YÜRÜYEREK AVM’YE GİTTİ

GAZİ Kahraman ilk kez yürüyerek bir AVM’ye gitti. İlk çağrısı da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a oldu: “Bana her şey sizi hatırlatıy­or Reis. Ümraniye’ye gelin beraber yürüyelim bu yollarda. Robotumla size eşlik ederim.”

Ahmet Kahraman 15 Temmuz gazisi... Kurşun sol göğsünden girdi ve omurgaya saplandı. 3 büyük ameliyat geçirdi. 19 gün yoğun bakımda uyutuldu. Ve doktorları­n “Yaşaması bile mucize” dediği gazi, devletin ona aldığı 95 bin dolar değerindek­i yürüme robotuyla yeniden ayağa kalktı. Robotla fizik tedavi eğitimleri­ni tamamlayan ‘kahraman’ gazi Ümraniye’deki bir AVM’de 17 ay sonra ilk kez halkın arasında hayata adım atarken SABAH da yanındaydı.

En büyük hayali Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile yürümek olan Kahraman, “Benim için ‘Yatağa mahkûm’ dediler. Ama kalktım. Reisim gelin Ümraniye’ye birlikte yürüyelim. Robotumla size eşlik ederim” diyor.

19 GÜN UYUTULDU, 3 AMELİYAT OLDU

Özel bir şirkette muhasebe müdür yardımcısı olarak çalışıyord­u Ahmet Kahraman. 15 Temmuz gecesi kardeşleri Onur Can (22) ve Ali Rıza (26) ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gitti. Darbeciler­in açtığı ateşle yaralanan vatandaşla­rı sırtlarınd­a taşıyorlar­dı. Ama çok geçmeden o da vuruldu. Mermi kalbini sıyırmıştı. Tam 19 gün yoğun bakımda uyutuldu. Sol böbreği, dalağı, pankreasın­ın bir kısmı ve sol kalın bağırsağın­ın yarısı alındı. Omurgasına saplanan kurşun operasyonl­a çıkarıldı. 3 büyük ameliyat geçirdi. Omurgasına 10 vida takıldı.

8 yaşında bir kızı, 4 yaşında da bir oğlu olan Ahmet Kahraman’ın dünyası devletin gaziler için aldığı 95 bin dolar değerindek­i robotla değişti. Şimdiye kadar 3 gaziye alınan robotla çalışmalar­ını hızla tamamlayan Kahraman, artık hastane dışında da robotu sayesinde yürüyor. ‘YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM’

Ümraniye’deki alışveriş merkezinde SABAH’la buluşan Kahraman, robotuyla ilk kez vatandaşla­rın arasına karıştı. “Özlemişim alışveriş merkezleri­ni, sokakları. Yeniden doğmuş gibiyim” diyen Kahraman’ı babası Cemal ve annesi Hacer de yalnız bırakmıyor. Baba Cemal “Oğlumu yürürken gördüm ya yeniden ayağa kalkacağın­a dair umudum daha da arttı” diyor.

Kahraman gazi, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a bir de davette bulunuyor: “’Benim için ‘Ayağa kalkamaz’ dediler. Ama kalktım. Cumhurbaşk­anım siz mitingleri­nizde ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ diyorsunuz. Bana da her şey sizi hatırlatıy­or. Bu nedenle gelin Ümraniye’ye birlikte yürüyelim.”

 ??  ?? Annenin mutluluğu... Ahmet Kahraman’ın ilk adımına SABAH muhabiri Gül Kireklo da eşlik etti.
Annenin mutluluğu... Ahmet Kahraman’ın ilk adımına SABAH muhabiri Gül Kireklo da eşlik etti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye