Sabah

Yavuz Yılmaz ‘temporal lob epilepsisi’ yüzünden ağır stres altındaydı

-

MEHMEt YAvuz YıLMAz’ıN öLüMüyLE ILGILI ICrA üyELIğINI yAptığı KENt ÜNIvErsItE­sI’NDEN AçıKLAMA GELDI: FELCE DOğru ILErLEyEN HAstALığı NEDENIyLE Ağır strEs ALtıNDAyDı

Eski Başbakanla­rdan Mesut Yılmaz’ın, 38 yaşındaki oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ölümüyle ilgili Kent Üniversite­si’nden yapılan açıklamada, Yılmaz’ın son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasy­onları nedeniyle ağır stres altında olduğu belirtildi.

İstanbul Beykoz’daki evinde önceki gün ölü bulunan eski başbakanla­rdan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz hakkında icra kurulu üyeliğini yaptığı Kent Üniversite­si’nden açıklama yapıldı. Yavuz Yılmaz’ın bir süredir “Temporal lop epilepsisi” hastalığın­dan mustarip olduğu ve tedavi gördüğü belirtilen açıklamada, “Hastalığın doğal süreci çerçevesin­de oluşan son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasy­onları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamaya­rak hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmeni­n derin üzüntüsü içindeyiz. Hatırası ve üniversite­mize yaptığı katkılar her zaman hatırlanac­aktır. Nur içinde yatsın” ifadelerin­e yer verildi.

BAŞBAKAN’DAN TAZİYE ZİYARETİ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakanla­rdan Mesut Yılmaz’a taziye ziyaretind­e bulundu. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefat ettiği Beykoz’daki eve gitti. Yıldırım çiftini eski Başbakan Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz kapıda karşıladı. Yılmaz ailesine taziye dileklerin­i ileten Başbakan Yıldırım, burada yaklaşık 20 dakika kaldı. Kuran-ı Kerim’in de okunduğu taziye ziyaretini­n ardından Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Beykoz’dan ayrıldı. Başbakan Yıldırım’a ziyarette Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Vasip Şahin eşlik etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye